< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Erdő Péter figyelmébe ajánljuk: a Pannonhalmi Apátság befogadott menekülteket

| Mobile | RSS

Erdő Péter figyelmébe ajánljuk: a Pannonhalmi Apátság befogadott menekülteket

2015. szeptember 6. | hozzászólás | Közélet

Erdő Péter figyelmébe ajánljuk: a Pannonhalmi Apátság befogadott menekülteket

Úgy tűnik, a menekültválságnak hála elég könnyen kiderül, hogy kik az igaz keresztények – elég arra figyelni, ki mit mond és ehhez képest hogyan cselekszik. Erdő Péter bíboros például azt mondta: a katolikus egyház nem fogadhat be menekülteket, mert az embercsempészet lenne. A Pannonhalmi Apátság ezzel szemben viszont cselekedett- méghozzá nagylelkűet, emberségeset.

Az Index.hu tudta meg: az apátság szállást adott az oda keveredő menekülteknek. Két szír család bukkant fel náluk az éjszaka közepén, akik az ottani pihenő után már tovább is álltak délben Ausztria felé.

A Várszegi Asztrik főapáthoz közel álló források szerint az atya azt az utasítást adta:

Nem hagyhatunk kint senkit, ez az evangéliummal ellentétes lenne.

A lap azt is írta: amikor pénteken még nem volt szó arról, hogy buszokkal viszik a menekülteket Hegyeshalomra, az apátság eldöntötte, hogy valahogyan segíteni fog a közelükben elhaladó menekülteken, a Bencés Gimnázium diákjai pedig azt tervezték, hogy zarándokként együtt gyalogolnak majd a menekültekkel az autópálya mentén.

Végül erre nem volt szükség, de az apátság segítőkészsége elterjedt, így azóta is jelentkeznek oda önkéntesek. Bár a Pannonhalmi Apátságnak nincs nagy kapacitása a rászorulók befogadására, továbbra is szállást adnak a menekülteknek és bíznak abban: a krízishelyzetet kezelik azok a szervek, amelyeknek ez a dolga.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: