< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Eldőlt: szétdarabolják a Corvinust

| Mobile | RSS

Eldőlt: szétdarabolják a Corvinust

2015. szeptember 10. | hozzászólás | Kultúra

Eldőlt: szétdarabolják a Corvinust

A Gödöllői Szent István Egyetemhez csatolják a Corvinus 3 budai karát.
Lejátszás

Az egyetem hallgatói, és dolgozói hiába tiltakoztak: a dékánoknak tartott mai egyeztetésen már csak annyit mondott a miniszter: a segítségüket kéri a zökkenő-mentes átalakításhoz. Balog Zoltán szerint a karok így fejlődhetnek tovább a legsikeresebben.

Palkovits László, felsőoktatási államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című szerdai műsorában a Corvinus Egyetem átalakításáról azt mondta, hogy “a döntés megszületett, nem vonják vissza.” Hozzátette, hogy már január óta tárgyaltak az átalakításról, és mindenkit bevontak, akit lehetett, mondta .

A diákok szerint nem elfogadható, hogy a nemzetközi hírű Corvinus Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat, mégis a gödöllői egyetemen fejezik be. A budapesti egyetem szenátusa is elutasította az intézmény szétdarabolását, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter viszont jóváhagyta.

Palkovits László szerint, akit a Corvinusra vettek fel, annak a diplomájára az lesz írva, hogy Corvinus Egyetem. Az államtitkár hozzátette, aki ezek után a Corvinusra szeretne jelentkezni, nem teheti meg, de az oktatás színvonala a gödöllői egyetemen sem lesz alacsonyabb, mint a Corvinuson. Szerinte az egyetemek rangsorában nincs különbség a két intézmény között, több listán a gödöllői szerepel előkelőbb helyen.

atv.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 2772 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: