< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Felelősségre vonnák Farkas Flóriánt

| Mobile | RSS

Felelősségre vonnák Farkas Flóriánt

2015. szeptember 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Felelősségre vonnák Farkas Flóriánt

szerző: Horváth Csaba László

Csak a kormánypártok nem szólaltak meg az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlott Híd a munka világába program újabb gyanús pénzköltései ügyében. Miután lapunk kiderítette, hogy több száz millió forint elköltött uniós pénz után sem működik egyetlen romákat segítő munkaerő-szervező iroda sem, az ellenzéki pártok Farkas Flórián elszámoltatását sürgetik.

Úgy tűnik, hiába derítette ki lapunk, hogy több száz millió forint elköltött uniós pénz után egyetlen regionális iroda sem segíti a hátrányos helyzetű romák munkához jutását a Híd a munka világába program eredményeként, a kormánypártokat nem érdekli ez a probléma. Megkerestük az ügyben Tuzson Bencét, a Fidesz frakciószóvivőjét, ám ígérete ellenére nem hívott vissza bennünket.

Nyilatkozott viszont a Jobbik. Az ellenzéki párt szóvivője köztörvényes lopássorozatnak nevezte a Híd a munka világába programot, ami szerinte egyetlen rászorulón sem segített érdemben. Mirkóczki Ádám elmondta, noha Farkas Flórián kulcsszereplője az ügynek, nem ő az egyetlen felelős. Szerinte Orbán Viktornak ugyanakkora a felelőssége, hiszen miniszterelnöki megbízottként Farkas őt képviseli. Az ellenzéki politikus kiemelte, a Híd a munka világába program tökéletesen bemutatja a kormány romapolitikáját, ami nem szól másról, mint a roma szavazatok számának maximalizálásáról roma integráció címén.

Csúnya dolog, amit már régóta sejtettünk – ezt Hadházy Ákos, az LMP politikusa mondta, aki szerint beigazolódott, hogy a főként uniós pénzből megvalósuló felzárkóztatási program egy hatalmas „humbug”. Az ellenzéki párt antikorrupciós szóvivője érthetetlennek nevezte, hogy Farkas Flórián, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy ellenőrizze a pénzköltést, miért kap egyáltalán 1,2 milliós fizetést, ha a visszásságok neki nem tűntek fel. Hadházy úgy látja, az a legszörnyűbb, hogy olyan – ahogy fogalmazott –, mintha a koldusoktól vennék el a pénzt.

A szocialisták szerint nehéz lesz a program elszámolása. Gúr Nándor MSZP-s képviselő elmondta, az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy hátrányos helyzetű romákkal ilyen rossz ízű játékot játsszanak. Rámutatott, Farkas Flóriánnak – miután országgyűlési képviselő is – le kellene mondania mentelmi jogáról.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |