< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Donald Trump tovább növelte előnyét

| Mobile | RSS

Donald Trump tovább növelte előnyét

2015. szeptember 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Donald Trump tovább növelte előnyét

Az ingatlanmágnás elérte a 32 százalékos támogatottságot a republikánus párt szavazóinak körében. Közben keményen beleszállt Carly Fiorinába, a HP volt vezérigazgatójába, Ben Carsont pedig középszerű orvosnak nevezte.

Donald Trump tovább növelte előnyét

A CNN-ORC mérésekben idén még a Fehér Házra pályázó politikusok egyikének sem sikerült átlépnie a 30 százalékos határt. Trump a legutóbbi, augusztusi szondázás óta 9 százalékpontnyit erősödött.

Az övénél is nagyobb, 10 pontos növekedést mutattak ki Ben Carson visszavonult idegsebésznél, aki most 19 százalékkal áll a második helyen.

Jeb Bush volt floridai kormányzó 4 pontot gyengülve 9 százalékra esett vissza. Ted Cruz texasi szenátor 7, Mike Huckabee volt arkansas-i szenátor és Scott Walker wisconsini kormányzó egyaránt 5-5 százalékon áll, a többiek támogatottsága pedig csak 3 százalékos vagy annál is csekélyebb.

Trump népszerűsége a nők és a diplomások körében is nőtt: az előbbi csoportban 13 ponttal, 33 százalékra, az utóbbiban pedig 12 ponttal, 28 százalékra. A Teadélután mozgalom hívei között Trump 41, Carson 21, Cruz 11 százalékos támogatottságot élvez.

A republikánusok 51 százaléka szerint Trump, 19 százaléka szerint Bush, 11 százaléka szerint pedig Carson fogja elnyerni a párt hivatalos jelölését. Eközben a New York-i médiamágnás folytatja a konfrontálódást riválisaival.

Nem változtat a stílusán

“Nézzék meg ezt az arcot! Szavazna bárki is erre? El tudják képzelni, hogy ez lenne az új elnökünk arca?” – kérdezte Trump Carly Fiorinával kapcsolatban a Rolling Stone magazin online kiadása szerint, amikor meglátta a HP volt vezérigazgatóját a televízióban nyilatkozni. A republikánusok éllovasa később úgy nyilatkozott, hogy nem Fiorina fizikai megjelenését, hanem a személyiségét támadta.

Donald Trump verbális összetűzésbe keveredett Carsonnal is, aki kétségbe vonta vallásos hitének mélységét. A milliárdos azt állította vetélytársáról – aki az első idegsebész volt, aki sikeresen választott szét sziámi ikreket -, hogy egy

középszerű orvos, akihez képest még Bush is olyan, mint az Energizer-elemek reklámnyuszija.

Ben Carson erre azt válaszolta, hogy nem hajlandó belemenni egy ilyen gladiátorharcba.ben carsonBen Carson

A demokratáknál fontos fejlemény, hogy Bernie Sanders vermonti szenátor a Quinnipiac Egyetem közvélemény-kutatásának csütörtökön közölt adatai szerint befogta, sőt, lehagyta Hillary Clinton volt külügyminisztert az előválasztási küzdelem első fordulóját rendező Iowában. A mérés szerint Sanders 41, Clinton pedig 40 százalékon áll abban az államban, amely 2016 február 1-jén tartja jelöltállító gyűléseit. Ezek eredménye rendszerint jelentős lélektani befolyást gyakorol majd a jelöltségért folytatott harc további menetére.

A mérés, amelynek hibahatára plusz-mínusz 3,4 százalékpont, Joe Biden alelnök esetében, aki még nem döntött arról, hogy beszáll-e a Fehér Házért folytatott küzdelembe, 12 százalékos támogatottságot mutatott ki.

atv.hu / MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |