< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Illegális bevándorlás A légteret is lezárták a szerb-magyar határon

| Mobile | RSS

Illegális bevándorlás A légteret is lezárták a szerb-magyar határon

2015. szeptember 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Illegális bevándorlás
A légteret is lezárták a szerb-magyar határon

A szerb-magyar határon 1350 méter magasságig és 20 kilométeres sávban légtérzár van érvényben a kialakult migrációs válság miatt.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az MTI-vel közölte, hogy a légügyi hivatal rendelkezése szeptember 10. óta van érvényben további intézkedésig.

A hatóság tájékoztatása szerint az intézkedés célja a szükséges légtér biztosítása a kialakult migrációs válság kapcsán a mindenkori valós helyzet megfelelő értékeléséhez, a rendészeti és honvédelmi szervek műveleteihez, beavatkozásaihoz, erőátcsoportosításaihoz, a hatósági akciók tervezéséhez, szervezéséhez, irányításához és ellenőrzéséhez szükséges légi felderítés zavartalan és biztonságos végrehajtásához.

Az adott légteret csak a rendészeti, honvédelmi, mentő és kutató-mentő, valamint katasztrófavédelmi feladatokat végrehajtó légijárművek használhatják, a menetrend szerinti nemzetközi utasforgalomra az intézkedésnek nincs hatása – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, emlékeztetve arra, hogy ez megfelel a korábbi gyakorlatnak, amikor például a 2006-os és a 2012-es árvízvédelmi feladatok biztosítása érdekében rendeltek el hasonló korlátozásokat.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 236 megnézve, 1 alkalommal mai nap |