< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A menekültválsággal mentheti meg Putyin a szír diktátort/// La crise des réfugiés pourrait sauver le dictateur syrien Poutine

| Mobile | RSS

A menekültválsággal mentheti meg Putyin a szír diktátort/// La crise des réfugiés pourrait sauver le dictateur syrien Poutine

2015. szeptember 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A menekültválsággal mentheti meg Putyin a szír diktátort

A Szíria konfliktus legfontosabb elemzései:

A Földközi-tenger partján jöhet létre a második Iszlám Állam
Az biztos: Szíriában nem lesz jobb az élet
Az illiberális állam magára húzta az Iszlám Államot
Az Iszlám Állam csak a kezdet
Fekete nindzsákkal támad az Isten Pártja
A menekültválság Szíriában dől el. De hol tart a polgárháború?

szerző:Tóth Gergely

Három éve, de még három hónapja is bukott embernek tűnt, ám 240 ezer halottal és 12 millió menekülttel később ma mégis úgy tűnik: Szíria jövője nehezen képzelhető el Bassár el-Aszad nélkül.

A diktátor túlélése már 2012 óta szövetségeseitől függ: ekkor kapcsolódott be – Irán hosszas könyörgésére – a síita Hezbollah terrorszervezet a szíriai polgárháborúba, a libanoni székhelyű terroristákat Irakból átdobott síita milicisták követték, de 2015-re már ők is kevésnek bizonyultak. Az Aszad-rendszer egész egyszerűen kivérzett, fő bázisa, az összlakosságnak alig 12 százalékát kitevő alavita kisebbség kivérzett. És ez nem túlzás, hiszen megalapozott becslések alapján
2011 óta minden harmadik hadra fogható szíriai férfi meghalt

Az ellenzéki erők – itt nem csak formalitás a többesszám, mert tényleg szinte minden várost más összetételű koalíció próbál megvívni – vérszemet is kaptak, ezért a kormánynak egy általános offenzíva közepette kellett megkezdenie az SOS-válságkezelést. Első körben a rezsim profilkarcsúsítást hajtott végre, visszavonult a távolabbi, nehezebben védhető vidékekről, és kizárólag az ország középső tengelyére koncentrálta a védelmet. Ez a tengely azonban – ahogy ebből a harctéri körképből kiderült – már igencsak meglazult. Aszad nyilván jelezte támogatói, Irán és Oroszország felé, hogy képtelen tovább tartani magát, mondandójának pedig egy nyilvános bejelentéssel adott drámai hangsúlyt.

Az oroszok nem akarták elveszíteni a szovjet időkből megmaradt egyetlen vazallusukat és egyetlen földközi-tengeri támaszpontjukat elveszíteni, az irániak pedig nem akartak elveszíteni azt a síita rezsimet, amit 1979 óta patronáltak. Aszad megmentéséhez viszont azonnal lépni kellett, hiszen az an-Núszra vezetésével támadó Hódítás Hadserege már az al-Ghab fennsík mögé szorította a szír kormánycsapatokat, és onnan már csak a tengerbe lehet hátrálni.

Az oroszok azonban vették az adást, és politikai valamint katonai szinten is nagy energiával vetették bele magukat a mentőakcióba. Az első persze a katonai támogatás, hiszen ha Latakia és Tartúsz elesik, akkor oda minden tárgyalási alap. A katonai lépéseket ebben a cikkben már összeszedtem, a lényeg: a legmodernebb felszereléseket és elitalakulatokat dobták át Szíriába, kedden már az idei 59. orosz szállítmány hajózott át a Boszporuszon.

forrás:index.hu

La crise des réfugiés pourrait sauver le dictateur syrien Poutine

Les analyses les plus importants de la Syrie conflit:

La côte méditerranéenne peut se produire dans le deuxième Etat islamique d’
Pour être sûr: il y aura une vie meilleure en Syrie
L’état antilibérale tiré l’Etat islamique d’
L’État islamique est que le début
Ninjas noirs attaquent le Parti de Dieu
La crise des réfugiés en Syrie sera décidé. Mais où est la guerre civile?

Auteur: Gergely Toth

Il ya trois ans, mais il semblait il ya trois mois également homme déchu, mais 240 mille morts et 12 millions de réfugiés, plus tard aujourd’hui, mais il semble que l’avenir de la Syrie est difficile d’imaginer sans Bachar al-Assad.

La survie du dictateur dépend alliés depuis 2012: alors rejoints dans – une longue supplication Iran – une organisation terroriste chiite Hezbollah dans la guerre civile syrienne, les terroristes de la milice chiite libanaise basée en Irak a jeté m’a suivi, mais en 2015 ils avaient révélées insuffisantes. Le régime d’Assad est simplement saigné, la base principale de Alevi moins de 12 pour cent de la population totale d’un montant minorité blanche saigné. Et cela est sans exagération, car en vertu des estimations réalistes
Depuis 2011, une personne sur trois hommes valides sont morts en Syrie

Les forces de l’opposition – pas une simple formalité au pluriel, parce que vraiment presque toute autre ville en essayant de combattre la composition de la coalition – les yeux de sang, de sorte que le gouvernement avait initié la gestion de crise SOS au milieu d’une offensive générale. Dans la première ronde du régime a effectué une profilkarcsúsítást, retraité de l’beaucoup plus difficile à défendre les terres et exclusivement axé sur la protection de l’axe central du pays. Cependant, cet axe – que cette image se tourna bataille ronde – a été très lâche. Les partisans d’Assad évidemment signalés vers l’Iran et la Russie, incapable de se tenir loin, une annonce publique disait était donnée accent dramatique.

Les Russes ne veulent pas perdre les vazallusukat époque soviétique ne restantes et la seule base de la Méditerranée à perdre leurs cheveux, les Iraniens ne veulent pas perdre le régime chiite, qui a été 1979e patronáltak Assad, cependant, a dû passer à sauver immédiatement en raison de l’offensive Venus conquête armée dirigée a été poussé derrière le plateau al-Ghabra des troupes gouvernementales syriennes, et de là, vous pouvez vous retirer à la mer.

Cependant, les Russes ont envoyé, et a également lancé une mission de sauvetage politique et militaire haut niveau d’énergie eux-mêmes dans. Le premier cours de soutien militaire, Lattaquié et Tartous parce que si les chutes, alors il chaque base de négociation. Les étapes militaires dans cet article ont été recueillies, le point est: l’équipement le plus moderne et des troupes d’élite jetés dans la Syrie, le mardi 59e de cette année expéditions russes ont navigué à travers le Bosphore.
Source: index.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |