< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Összecsapások voltak Jeruzsálemben///Les affrontements étaient à Jérusalem

| Mobile | RSS

Összecsapások voltak Jeruzsálemben///Les affrontements étaient à Jérusalem

2015. szeptember 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Összecsapások voltak Jeruzsálemben

Összetűzések robbantak ki Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában pénteken palesztin tüntetők és rendőrök között, tüntetők és rendfenntartók egyaránt megsebesültek.

Előzőleg a palesztinok „a harag napját” hirdették meg péntekre, válaszul az elmúlt napok összecsapásaira, amelyek az izraeli biztonsági erők és a palesztin fiatalok között a Mecsetek terén történtek. Az izraeli közszolgálati rádió értesülése szerint a Hamasz és az Iszlám Dzsihád nevű radikális iszlamista szervezetek felhívták a palesztinokat, hogy az 1967-ben elfoglalt palesztin területeken is tüntessenek pénteken a jeruzsálemi események miatt.

A pénteki ima után a muzulmán hívők békében távoztak a mecsetekből, az összecsapások később kezdődtek.
Molotov-koktélokat dobáltak

Az izraeli katonai rádió értesülése szerint a rendőrség határőr egységei a kelet-jeruzsálemi Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben kerültek összetűzésbe a köveket és Molotov-koktélokat dobáló palesztin fiatalokkal. Négy izraeli biztonsági sebesült meg, egyikük közepesen súlyosan, hárman pedig könnyebben, amikor a palesztin erőszakos tüntetők felgyújtott autógumikkal és szeméttárolókkal elzárták az útkereszteződéseket, és kövekkel, valamint házilag készített Molotov-koktélokkal célba vették a rendőröket.

A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint péntek délután ezen a helyszínen közepesen súlyosan megsebesült egy palesztin fiatal is. Az incidens annak a helynek a közelében történt, ahol múlt vasárnap este egy izraeli férfi, akinek az autóját megdobálták, elvesztette az uralmat a jármű fölött, egy oszlopnak ütközött és meghalt. A Ciszjordánia különböző helyein zajló összecsapásokban a Háárec című újság honlapja szerint pénteken hét palesztin sebesült meg.
Lázongás tört ki a damaszkuszi kapunál is

A jeruzsálemi óváros damaszkuszi kapujánál is lázongás tört ki mintegy kétszáz résztvevővel. Ott a palesztinok azért tiltakoztak, mert a rendőri erők a Mecsetek terén egész héten folyó összecsapások miatt csak a negyvenévesnél idősebb férfiakat engedték be az óvárosba, hogy az al-Aksza mecsetnél tarthassák pénteki imájukat.

Összecsaptak a rendőrök és maszkos kődobáló palesztin fiatalok Kelet-Jeruzsálem Abu Tor nevű negyedében is, valamint a város északi részén a Kalandiánál lévő ellenőrző és útelzáró pontnál.
A Hamasz tüntetést szervezett

A Hamasz a Gázai övezetben szolidaritási tüntetést szervezett, melynek központi nagygyűlését Hán Juniszban rendezték, és Jordániában is több helyen felvonultak, hogy kifejezzék támogatásukat a Jeruzsálemben az utóbbi napokban az izraeli rendőrökkel összetűző palesztinok irányában.

Pénteken meglehetősen szokatlan módon rendkívüli ülést hívott össze a Knesszet külügyi és biztonsági bizottsága, ahol jóváhagyta a rendfenntartó alakulatoknál szolgáló tartalékosok behívását. Az új, még nagyobb arányú készültséget biztosító intézkedések mellett már pénteken is nyolcszáz fővel növelték a Jeruzsálemben felügyelő rendőrök számát a zavargások miatt.

forrás:mno.hu

Les affrontements étaient à Jérusalem

La violence a éclaté à Jérusalem-Est et la Cisjordanie vendredi entre manifestants et policiers palestiniens ont été blessés, deux manifestants et forces de l’ordre.

Auparavant, de la journée de la colère »des Palestiniens a été publié vendredi en réponse aux derniers jours d’affrontements qui ont eu lieu dans le domaine des Mosquées entre les forces de sécurité israéliennes et les jeunes palestiniens. La radio publique israélienne a été informé que les organisations islamistes radicaux du Hamas et du Jihad islamique a appelé les Palestiniens bientôt, 1967 palestiniens occupés zones indiquées vendredi en raison des événements à Jérusalem.

Après la prière du vendredi sur les fidèles musulmans ont quitté les mosquées de la paix, les affrontements ont commencé plus tard.
Cocktails Molotov ont été lancés

La radio militaire israélienne a été informé que les unités de gardes-frontières de la police dans un quartier résidentiel de Jérusalem-Est appelé Dzsabel Mukaber avaient des conflits avec des pierres et des cocktails Molotov jetant la jeunesse palestinienne. Quatre sécurité israélienne ont été blessés, l’un d’eux modérée, trois d’entre eux sont plus faciles lorsque les manifestants palestiniens violents ont mis le feu à des pneus de voitures et de poubelles ont bloqué la route avec des intersections et des pierres, des cocktails Molotov et maison pris visent à la police.

Le Ynet, le site du journal Jedi Ahronot a déclaré vendredi après-midi à ce lieu modérément grièvement blessé un jeune Palestinien ainsi. L’incident est survenu dans les environs de l’endroit où la dernière dimanche soir, un homme israélienne, dont la voiture megdobálták, a perdu le contrôle du véhicule a percuté un poteau et est mort. Les affrontements qui ont lieu dans divers endroits dans le site Web de journal Cisjordanie Háárec déclaré vendredi sept Palestiniens ont été blessés.
Révolte éclata dans la porte de Damas est

La Porte de Damas de la vieille ville de Jérusalem est la révolte a éclaté environ deux cents participants. Il proteste contre les Palestiniens, parce que la force de la police pour la semaine Mosquées entiers dans les affrontements actuels ont été autorisés, seuls les hommes âgés de plus de quarante dans la vieille ville, mosquée al-Aqsa pour conserver leur prière du vendredi.

Ils ont affronté la police et quartier palestinien de Jérusalem-Est masqué kődobáló jeunes ont également appelé Abu Tor, au nord de la ville ainsi que le contrôle et le point d’arrêt sur le chemin Kalandiánál.
Le rassemblement organisé par le Hamas

Hamas à Gaza a été manifestation de solidarité a organisé un rassemblement dans le centre de Hán Juniszban réglé, et la Jordanie marchait aussi en plusieurs endroits, pour exprimer leur soutien au cours des derniers jours à Jérusalem, les agrafes de la police israélienne envers les Palestiniens.

Le vendredi, une manière plutôt inhabituelle réunion extraordinaire de la Affaires étrangères et de sécurité Commission de la Knesset, qui a approuvé les réservistes qui servent dans le corps de police de rappel. En plus de la nouvelle, fournissant encore plus les actions de préparation avaient le vendredi a également augmenté le nombre de huit cents personnes à Jérusalem inspecteur de police en raison des troubles.

Source: mno.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |