< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Los Angeles Times: A magyar lakosság egyetért Orbánnal

| Mobile | RSS

Los Angeles Times: A magyar lakosság egyetért Orbánnal

2015. szeptember 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Los Angeles Times: A magyar lakosság egyetért Orbánnal

A menekültválság elárulja, hogy jóval nagyobb bajok vannak az EU-ban, amely három éve még Nobel-békedíjat kapott. Most több tagállam vádolja egymást, a rendőrség könnygázt vet be a menedékkérők ellen és veszélyben van több kulcsvívmány, így a belső határok eltörlése és a problémák közös
megoldása – írja a Los Angeles Times.

Elemzők szerint, ha nem tud gyorsan megállapodni a menekültügyben, akkor gyorsan széteshet az integráció. Hétfőn mindennél távolabbinak tűnt a kompromisszum. A kerítés felállításával Magyarország messzebb ment a többieknél. A határzár és az ellenőrzés visszaállítása egyes tagállamok között visszavetette az uniót – fogalmaz az amerikai lap.

Mély megosztottságot tapasztalni a szervezeten belül: a gazdagok és a szegényebbek, a Kelet és a Nyugat között. A magyarok többsége támogatja a kormány keménykezű irányvonalát, jóllehet a menedékkérők csakis tranzitállomásnak tekintik az országot.

A lakosság egyetért Orbán Viktorral, hogy ezek az emberek anyagi megfontolásokból jönnek Európába, és nem a
háború, illetve a terror ellen menekülnek, illetve hogy a muzulmánok aláássák a földrész keresztény identitását. Ehhez járul még, hogy az európai vezetők a jelek szerint belefáradtak
az euróválságba és a görögök megmentésébe.

Nincs elképzelésük, és csak annyit tesznek, amennyit okvetlenül szükséges – mutat rá egy szakértő. Egyik kollégája megjegyzi, hogy súlyos károkat okozna az EU-ról kialakult képnek, ha rákényszerítenék a kvótákat az ellenkező államokra.

(Forrás: Szelestey Lajos/Klubrádió)
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |