< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „Orbán Viktor egy büdös vasat nem adott, hogy segítsünk”

| Mobile | RSS

„Orbán Viktor egy büdös vasat nem adott, hogy segítsünk”

2015. szeptember 22. | hozzászólás | Közélet

„Orbán Viktor egy büdös vasat nem adott, hogy segítsünk”

A miniszterelnök mai parlamenti felszólalásában azt állította, hogy a kormány támogatja a menekültek ellátásában jelentős részt vállaló önkéntes civileket. A civilek azonban sorra arról számolnak be, hogy semmiféle segítséget nem kaptak a kormánytól.

Kalmár Szilárd, a Segítsünk együtt a menekülteknek csoport egyik szervezője szerint Orbán hazudik a támogatásokat illetően. Kalmár a Facebookon azt írta:

„Mint a menekülteket segítő civil kijelentem, hogy sem Orbán Viktor, sem más állami szereplő nekünk egy büdös vasat a 71 nap alatt nem adott arra, hogy segítsünk. A 30 ezer adag meleg ételt és az alsó hangon 100 ezer szendvicset és kajacsomagot önkéntes adományokból önkéntes segítők készítették el és juttatták el a menekülteknek. Számunkra az igazán megdöbbentő az volt, hogy az állami segítő és az állammal kapcsolatban lévő szervezeteket éppen a kormányzat gyűlöletpolitikája a passzivitásra ösztönözte még akkor is, amikor több ezer menekült éhezett magyarországi közterületeken.”

A Migration Aid reagálása Orbán szavaira

A Migration Aid a mai napon értesült Orbán Viktor miniszterelnök úr 13:20 perckor, a Parlamentben elhangzott kijelentéséből, miszerint az állam pénzügyi eszközökkel támogatta a magyar menekültügyi krízis megoldásában részt vevő civileket. Ezúton kérjük a Miniszterelnök urat, hogy a félreértések elkerülése érdekében legyen szíves a támogatott szervezetek listáját és a támogatási összegeket nyilvánosságra hozni. Mindemellett kijelentjük, hogy a Migration Aid központi költségvetési juttatásból nem részesülve, magánadományokból végezte tevékenységét.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: