< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Több mint tizenötezer migráns vonulhat át hazánkon

| Mobile | RSS

Több mint tizenötezer migráns vonulhat át hazánkon

2015. szeptember 27. | hozzászólás | Közélet

Több mint tizenötezer migráns vonulhat át hazánkon

Nem apad a migránsok áradata, még a szerb szakaszon is százak próbálkoznak, a legtöbb erő a horvát határra koncentrálódik.

Az ORFK horribilis számokat közölt a migrációról.
A csehek V4-es menekülttábort építenének Magyarországon.
Már fel is szedték a szlovéniai telepített drótakadályt, diplomáciai síkra terelődik a párbeszéd a két ország között.
Alkotmányosak és helyesek-e a magyar kormány embercsempészet elleni intézkedései? Ennek nézett utána az MNO.
A pénteki nap eseményei PERCRŐL PERCRE.

21:57

Köszönjük a mai figyelmet, vasárnap ismét jövünk a legfrissebb hírekkel!

21:33

Megint megtámadtak egy épülő németországi migránsszállást, ezúttal a szászországi Niederauban. Egy korábbi bevásárlóközpont épületében alakították volna ki az ötszáz menekült befogadására alkalmas állomást, ám pénteken kétszáz tüntető megzavarta az átalakítást, húszan szombaton a kerítést is megpróbálták áttörni. Végül nem történt baj, szombaton délután migránsok is érkeztek ide, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomán az Index.

21:13

Akár a tizenötezret is meghaladhatja a Hegyeshalomnál Magyarországot elhagyó migránsok száma szombaton – közölte a Hír Tv tudósítója a helyszínről. Komoly nyomás nehezedik a nickelsdorfi gyűjtőpontra, óránként 5-6 busz, ezeken egyenként 20-30 ember hagyja el a tábort – tette hozzá. A helyszínen rengeteg önkéntes dolgozik, még három-négy vonatot várnak ezen az éjszakán.

21:11

Életfogytiglant is kaphat a röszkei zavargás egyik hangadója az M1 híradója szerint. Ő az a ciprusi szír férfi, akinél több útlevelet is találtak. Rendőr elleni erőszakos cselekménnyel, illetve annak buzdításával, segítésével gyanúsítják.

21:08

Háromnegyed nyolckor öt busz érkezett Letenyéhez, a migránsok csomagjait átnézik, lefotózzák őket és továbbviszik őket egy Vöröskereszt-ponthoz, ahol vizet, élelmet adnak nekik. Még nem tudni, hova viszik a migránsokat – közölte az M1 tudósítója Letenyéről. Valószínűleg a zákányo vonatokra rakják fel őket, ha azokon még van hely – tette hozzá.

21:08

Aluljárókban pihennek és várnak buszaikra Salzburgban – közölte a Hír Tv helyszíni tudósítója. Sokan gyalog indulnak el a német határhoz, sokan pedig reménykednek, hogy vonattal viszik őket a határhoz, ahol nem kell majd sokat várniuk. Pár órával ezelőtt több mint ezren voltak itt, most csak 100-200 fő. A rendőrök térképet osztottak a migránsoknak, amelyen szerepelt a határhoz vezető útvonal.

20:06

Öt kilométeres kamionsor volt Röszkénél Szerbia felől, de a magyar oldalon is torlódás alakult ki, két kilométeres sorban három órát kell várnia az innen a Balkán felé tartó teherfuvarozóknak – közölte az M1 tudósítója Roszkéről. Hozzátette: jól jön, hogy feloldották a kamionstopot.

19:50

„Iszlamistaként azonosított személyek” is segítenek a migránsoknak Ausztriában – véli az osztrák terrorelhárítás vezetője. Peter Gridling szerint ugyanakkor „egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a menekültekkel együtt terroristák is érkeznek az országba” – írja az Index a Die Presse nyomán.

19:46

Este hat után érkezett a hetedik vonat Hegyeshalomra, tízezernél is többen keltek át itt a határon, Felső-Ausztriába viszik tovább őket az osztrákok – közölte az M1 helyszíni tudósítója. Bécsben egy rendezvénycsarnok megtelt migránsokkal, ezért szállítják őket egyből a német határ közelébe.

19:43

6-7 méteres nyílás van Gyékényesnél a gyodán, itt ömlött át a migránstömeg szombaton – közölte az M1 tudósítója Zákányról. Összesen három vonat indult el innen, az utolsó este fél nyolckor. Ez a vonat csak olyan migránsokat szállított, akiket itt gyűjtöttek össze, 4-500 ember maradt az állomáson.

Hat busz érkezett nemrég Beremendre a horvát oldalon, őket szeretnék átengedni Magyarországra – közölte a helyszínről az M1 másik tudósítója. Konténereket hoztak a helyszínre, ezekbe számítógépeket, rendőröket és bírósági dolgozókat helyeznek majd.
Migránsok haladnak a rendőrök és katonák sorfala mellett a gyékényesi vasútállomásnál, Zákány közelében 2015. szeptember 26-án
Migránsok haladnak a rendőrök és katonák sorfala mellett a gyékényesi vasútállomásnál, Zákány közelében 2015. szeptember 26-án

forrás:mno.hu

Leave a Reply 265 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: