< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán Viktor: A kormány számít a zsidó közösségek támogatására

| Mobile | RSS

Orbán Viktor: A kormány számít a zsidó közösségek támogatására

2015. október 1. | hozzászólás | Közélet

Orbán Viktor: A kormány számít a zsidó közösségek támogatására

A kormányfő zsidó vezetőkkel találkozott New Yorkban

Orbán Viktor miniszterelnök nagyrabecsülését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökének a magyarországi zsidóság segítése érdekében tett erőfeszítéseiért. A kormányfő talákozott a vészkorszakot Magyarországon túlélő Arthur Schneierrer is.

A kormányfő szerdán New Yorkban munkareggelin folytatott megbeszélést a szervezet elnökével; erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t. Orbán Viktor a tanácskozáson azt is mondta Ronald S. Laudernek: számít arra, hogy a magyarországi zsidó közösség is támogatja azt a magyar gazdaság- és külpolitikát, amit a kormány Magyarország fejlődése érdekében folytat.

A kormányfő a nap folyamán talákozott Arthur Schneierrel, a Park East zsinagóga főrabbijával, a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány elnökével. Orbán Viktor a kormányfő köszönetet mondott Arthur Schneiernek, a vallások közötti párbeszéd nemzetközileg elismert szószólójának a Magyarország érdekében is végzett évtizedes munkájáért. A New York-i rabbi Magyarországon élte át a vészkorszakot.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 225 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: