< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az Orbán-kormány meghátrál Brüsszel előtt)))) Le gouvernement Orbán de reculer devant de Bruxelles

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány meghátrál Brüsszel előtt)))) Le gouvernement Orbán de reculer devant de Bruxelles

2015. október 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az Orbán-kormány meghátrál Brüsszel előtt

Húszmilliárd forintnyi bevételtől esik el az állam, ha Brüsszel elfogadja a kormány kompromisszumos javaslatát az Európai Bizottság által diszkriminatívnak ítélt és felfüggesztett élelmiszer-felügyeleti díj rendezésére. Ez a teljes idei multi-büntetőadó összege.

Rövidesen az összes hazai kisebb kereskedőnek forgalma egy, a nagyobbaknak pedig három ezrelékét kell befizetnie élelmiszer-felügyeleti díjként, amennyiben Brüsszel rábólint a magyar kormány kompromisszumos javaslatára. Korábban az Orbán-kormány az évi harmincmilliárd forintos terhet jelentő – ebből 28 milliárdot kellett volna fizetniük a hipermarketeknek és a diszkontoknak – díjat kizárólag a multiláncokkal fizettette volna meg, ám Brüsszel nemrég vizsgálatot indított, azt gyanítva, hogy a kormány így próbált kivételezni a hazai vállalkozásokkal, és a vizsgálat időtartamára felfüggesztette ezt az adót – írja a Nol.hu.

Tavaly összesen 10,8 milliárdot fizettek be a cégek élelmiszerlánc felügyeleti díj címen – e pénz java része valóban az élelmiszerüzletre mente le. Az idén januártól bevezetett emelt díjak, viszont elég egyértelműen multi büntetőadóként funkcionált – erre utal a tervezett plusz 18 milliárdos bevétel is.

A Népszabadság szerint előre borítékolható, hogy a sávos adószabály végül nem megy át a bizottság vizsgálatán. A kormány is sejti ezt: a lap szerint most azt javasolták az uniónak, hogy a magyar vállalkozások 30 milliárd forintos forgalom alatt egy, míg 30 milliárd forgalom felett három ezreléket fizessenek. A jelenleg felfüggesztett szabályok szerint öt sáv van, a legkisebb kulcs nulla, 500 millió és 50 milliárd forint egy ezrelék, míg a legmagasabb kulcs háromszázmilliárd forint fölött hat százalék.

Akárhogyan is alakul, a Brüsszellel való alkufolyamatban a kormány a jelek szerint beáldozna mintegy 20 milliárd forintnyi bevételt – írta a Népszabadság.

forrás:napi gazdaság.hu/fecsego.eu

Le gouvernement Orbán de reculer devant de Bruxelles

Vingt milliards de forints revenus automne par le gouvernement de l’État si Bruxelles adopte une proposition de compromis considéré comme discriminatoire et suspendu par les frais de règlement de la Commission européenne d’inspection des aliments. Ce montant total pluriannuel de pénalité fiscale.

Bientôt, tous les petits commerçants vendent une maison, les plus grands doivent payer des frais de supervision pour les trois aliments millième si Bruxelles clin d’œil à la proposition de compromis du gouvernement hongrois. Auparavant, le gouvernement Orban dans le forint 30000000000 charge par an – dont 28 milliards aurait à payer pour les hypermarchés et de réduction de – chargé seulement eu à payer a un multi chaînes, mais Bruxelles a récemment ouvert une enquête, nous douter que, par conséquent le gouvernement a tenté exceptionnellement entreprises nationales et la durée du test suspendu cette taxe – écrit Nol.hu.

L’an dernier, un total de 10,8 milliards a été versée dans la chaîne des frais de supervision de la nourriture aux entreprises – essentiellement partie de cet argent fait descendirent à la élelmiszerüzletre. Les charges accrues introduites en Janvier de cette année, cependant, très clairement fonctionné comme une pénalité fiscale multiples – d’où les 18 milliards prévus en recettes supplémentaires ainsi.

Selon Népszabadság enveloppé à l’avance que la tranche d’imposition éventuellement règle ne passe pas le comité d’examen. Le gouvernement soupçonne également que la feuille conseillé désormais l’union que les entreprises hongroises de moins de 30 milliards de HUF chiffre d’affaires à un chiffre d’affaires tout en dépassant 30 milliards de payer trois pour mille. Le groupe est actuellement suspendu cinq règles, le taux minimum de zéro, 500 millions et 50 milliards de HUF de parties par mille, tandis que le taux le plus élevé sur six millions 300 000 000 000 pour cent.

Dans tous les cas se produit, le processus de négociation avec Bruxelles beáldozna environ 20 milliards de forints de recettes publiques semblent être – écrite par le Peuple de la Liberté.

Source: Daily gazdaság.hu/fecsego.eu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |