< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Felrobbantotta a híres palmürai diadalívet az Iszlám Állam)))) Palmürai fait sauter le célèbre arche de l’Etat islamique d’

| Mobile | RSS

Felrobbantotta a híres palmürai diadalívet az Iszlám Állam)))) Palmürai fait sauter le célèbre arche de l’Etat islamique d’

2015. október 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Felrobbantotta a híres palmürai diadalívet az Iszlám Állam


Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet fegyveresei felrobbantottak egy diadalívet az általuk korábban elfoglalt kelet-szíriai romvárosban, Palmürában – közölte vasárnap a szíriai régészeti hivatal vezetője.

Maámún Abdulkarim arról számolt be, hogy több helyi forrás is megerősítette a római kori városban található diadalív vasárnapi lerombolásáról szóló híreket.

Az időszámításunk előtti II. században épített diadalív az ókori város kapuját jelölte, s egyike volt Palmüra legjelentősebb műemlékeinek.

“Arra számítunk, hogy az egész várost lerombolják” – adott hangot borúlátásának az illetékes, aki sürgős cselekvésre szólította fel a nemzetközi közösséget Palmüra megmentése érdekében.

A szélsőséges milícia tagjai korábban a kétezer éves Baál-Samin templomot és két ókori mauzóleumot is felrobbantottak az UNESCO világörökségi listáján szereplő Palmürában.

Az Iszlám Állam májusban kerítette hatalmába Tadmur városát (ókori nevén Palmürát), miután a kormányerők ottani védelmi vonalai összeomlottak.

A Tadmur szélén található ókori romváros a világ legismertebb történelmi helyszínei közé tartozik, és tartani lehet attól, hogy az iszlamista fegyveresek lerombolják, ahogy azt Irak jelentősebb régészeti helyszínével is tették.

Palmüra az ókori Szíria fontos városa volt egy oázisban, Damaszkusztól 240 kilométerrel északkeletre és az Eufrátesztől 200 kilométerrel nyugatra. A mediterrán térség és az ókori Kelet közötti kereskedelem fontos központjaként szolgált, a karavánok számára hosszú évszázadokon “a sivatag mátkája” volt.

A terrorszervezet világnézete szerint az ókori műemlékek a bálványimádás kellékei, ezért bűnös dolgok. A dzsihadisták ugyanakkor gyakorlatiasan is gondolkodnak: a mozdítható műkincseket eladják a feketepiacon, ami jól jövedelmező bevételi forrásuk.

MTI
forrás:atv.hu

Palmürai fait sauter le célèbre arche de l’Etat islamique d’

Appelé l’Etat islamique (IA) jihadistes organisation militants terroristes a explosé un arc de triomphe qu’ils occupaient précédemment est de la Syrie ville en ruine, Palmürában – Syrie a déclaré dimanche le chef de l’agence archéologique.

Maamoura AbdulKarim signalé que plusieurs sources locales ont confirmé les nouvelles de l’arc de triomphe romain situé dans la démolition de dimanche.

Le II avant notre ère. arc de triomphe de siècle construite dans l’ancienne porte de la ville marquée, et était l’un des plus importants monuments de Palmyre.

“Nous nous attendons à ce que toute la ville est détruite” – a exprimé borúlátásának compétente, qui a appelé à une action urgente pour sauver la communauté internationale Palmyra.

Les membres de la milice extrémiste avaient bimillénaire temple de Baal-Samin, et également fait sauter deux ancien mausolée Palmürában inclus dans la Liste du patrimoine mondial de l’UNESCO.

L’État islamique mai saisi la ville de Tadmor (ancien nom Palmürát), après que les forces gouvernementales il ligne de défense se sont effondrés.

Situé sur le bord de l’ancienne ville en ruines de Tadmur sites historiques les plus connus du monde en Hongrie, et l’on craint que les militants islamistes ont été détruites, comme principal lieu archéologique de l’Irak a fait.

La ville antique de Palmyre en Syrie était une oasis importante, à 240 kilomètres au nord-est de Damas, et à 200 kilomètres à l’ouest de Eufrátesztől. Le commerce entre la Méditerranée et l’Orient ancien a servi comme un centre important de la caravane était pendant des siècles “mátkája du désert”.

L’organisation terroriste du point de vue du monde des anciens monuments d’accessoires de l’idolâtrie, donc les choses pécheresses. Les djihadistes pensent aussi pragmatique, cependant, les trésors d’art mobiles vendus sur le marché noir, qui est une source lucrative de revenus.

MTI
Source: atv.hu

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |