< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Nehéz helyzetbe kerülhet a Dunaferr

| Mobile | RSS

Nehéz helyzetbe kerülhet a Dunaferr

2015. október 12. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Nehéz helyzetbe kerülhet a Dunaferr

Komoly gazdasági problémákat jelenthet a hazai vállalatok számára a magyar–horvát vasúti átkelő hermetikus lezárása

szerző:Putsay Gábor
A magyar–horvát határ lezárásával a vasúti teherforgalom leállása miatt meghatározó hazai cégek kerülnének rossz helyzetbe. Előbb az ukrán válság miatt kellett átalakítani a beszerzési útvonalat, a határ lezárásával viszont az is megszűnne.

A vasúton szállított veszélyes áruk jelentős része közúton nem szállítható (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Jelentős magyar cégek, így a Dunaferr és a Mol kerülhetnek nehéz helyzetbe, ha a migránsválság miatt a teherszállító vonatok elől lezárnák a gyékényesi és a murakeresztúri magyar–horvát vasúti átmenetet. Ehhez már elkészültek azok a vagonok, amelyekkel a röszkeihez és a magyarbólyihoz hasonlóan hermetikusan le lehet zárni a határt. A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület arról kezdett egyeztetni a kormányzattal, hogy a két határátkelő közül legalább az egyiket zárják le csak mobil kapuval, mint ahogy az Kelebia és Szabadka között történt a magyar–szerb határon. Ebben az esetben ha késésekkel is, de fenntartható lenne a vasúti áruforgalom, a nemzetközi szerelvényeknek nem kellene drága kerülőutat tenniük. Magyarbóly és Pélmonostor között szeptember 18. óta áll a forgalom az úgynevezett „Mad Max vagon” miatt, amellyel le lehet zárni a határt. Itt Magyarország és Bosznia-Hercegovina között napi rendszerességgel egy pár tehervonat közlekedett, ennek kiesését a vasúttársaságok és a szállítmányozók még meg tudták oldani.

Más a helyzet a gyékényesi határforgalommal. A Dunaferr a forgalmának kétharmadát a magyar–horvát határszakaszon keresztül bonyolítja le, a Mol pedig a 18–25 százalékát, és jelentős a gabonaexport is a fiumei (Rijeka) kikötő irányába. A Dunaferr a jelen helyzetben két tűz közé került. Az ukrán válság miatt a nyersanyagbeszerzését a fiumei kikötőn keresztül bonyolítja, a határ lezárása esetén viszont onnan sem tudna szállítani. A Molnak pedig az INA leányvállalattal jelentős a forgalma.

A szállítás átterelése más kikötőkbe értesüléseink szerint mintegy ötvenszázalékos fuvarköltségtöbbletet jelentene, amivel nem lenne gazdaságos a szállítás. Problémát jelent az is, hogy például a Dunaferrbe szállítandó tömegárut körülményes és roppant gazdaságtalan lenne közúton fuvarozni. A vasúton szállított veszélyes áruk jelentős része ráadásul közúton egyáltalán nem fuvarozható gazdaságosan, és itt közlekedésbiztonsági problémák is adódnának. Ezen fuvarok elmaradása a gyógyszeripartól kezdve a vegyiparon át a legtöbb termelő vállalatot hátrányosan érintheti közvetlenül vagy közvetve. A Hungrail álláspontja szerint ha a Dunaferr a termelés leállítására kényszerülne nyersanyaghiány miatt, az egyrészt a cégnek okozna jelentős kiesést, másrészt a munkahelyeket veszélyeztetné. Szintén ellátási zavarok léphetnének fel az olajipari termékek esetében.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 714 megnézve, 1 alkalommal mai nap |