< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orosz gyártmányú rakéta találta el 2014 nyarán Ukrajna felett a maláj légitársaság utasszállító repülőjét a végleges szakértői jelentés szerint.

| Mobile | RSS

Orosz gyártmányú rakéta találta el 2014 nyarán Ukrajna felett a maláj légitársaság utasszállító repülőjét a végleges szakértői jelentés szerint.

2015. október 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orosz gyártmányú rakéta találta el 2014 nyarán Ukrajna felett a maláj légitársaság utasszállító repülőjét a végleges szakértői jelentés szerint.

Egy orosz gyártmányú, Buk típusú föld-levegő rakéta találta el és szakította szét a levegőben a Kelet-Ukrajna felett tavaly nyáron lezuhant maláj utasszállító gépet a nemzetközi szakértők által készített, kedden nyilvánosságra hozott végleges jelentés szerint.

Egy nő megy a malajziai légitársaság előző napon lezuhant utasszállító repülőgépének egyik darabja mellett a Donyeck megyei Rozsypnében 2014. július 18-án. A malajziai légitársaság Boeing-777-es gépének fedélzeten tartózkodó mind a 283 utas és a 15 fős személyzet életét veszítette. A gépet egyes jelentések szerint rakétatalálat érte. (MTI/AP/Dmitrij Loveckij)

A malajziai légitársaság előző nap lezuhant utasszállító repülőgépének egyik darabja a Donyeck megyei Rozsypnében 2014. július 18-án. A malajziai légitársaság Boeing-777-es gépének fedélzeten tartózkodó mind a 283 utas és a 15 fős személyzet életét veszítette. A gépet feltehetőleg rakétatalálat érte. (MTI/AP/Dmitrij Loveckij)

A dokumentum tartalmát a tragédia ügyében folyó nemzetközi vizsgálatot összehangoló Holland Biztonsági Iroda (OVV) ismertette. A szakértők megállapították, hogy a maláj repülőgép pilótafülkéjétől kevesebb mint egy méterre robbant fel a rakéta, és azonnal megölte a személyzet három tagját, valamint leszakította a gép orrát.

A jelentés nem nevezi meg, hogy ki a felelős a rakéta indításáért. Ennek kiderítésére egy külön büntetőjogi vizsgálat folyik, amely várhatóan idén még nem zárul le.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |