< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja / Blog article: Piroska+farkas komment Baksról

| Mobile | RSS

Piroska+farkas komment Baksról

2015. október 18. | hozzászólás | főszerkesztő blogja

Baksi életképek az utcáról bámulva…avagy a panaszáradat

Pár nappal ezelőtt sétálgattam Baks utcáin. Fotókat készítettem a Baksi életkép sorozathoz. Sokan megálltak, néztek, mások köszöntek, volt, aki megszólított. Élveztem a helyzetet! Kiválóan éreztem magam, s remekül elbeszélgettem a polgárokkal! Láttam képviselőket, akik inkább bujkáltak a választóik elől, s tudok olyanokat is, akik nem veszik fel a telefont, akik nem válaszolnak a feltett kérdésekre, illetve megharagszanak az igazságért. Sebaj Tóbiás.
– Jó napot kívánok szerkesztő úr!
– Jó napot! Miben segíthetek.
– Meglepetés, hogy Ön a mi utcákon sétál és fotózik.
– Ez is a munkámhoz tartozik!
– Hallotta a legújabb híreket?
Tudtam, ha nem válaszolok, akkor is elmondja. Igazam lett!
Azt suttogják a baksi utcákon, hogy a Zsótér házaspár nem fizette ki a villanyt se a vízszámlát, amit a szomszéd adott neki, hogy tudjon termelni. Tudja, azoknak nem szabad semmit adni, sem segíteni őket!
Éppen mentem a testvéremhez, mikor a törpe asszony ordibált az utcán, hogy Ő kiszámolta a víz – villanyfogyasztását 4 hónapra. Sem a volt tulajdonosnak, sem a mostani tulajdonosnak nem fizettek a víz-villany szolgáltatásért!!!
Becsapták, hazudtak,ígérgettek és kihasználták a jóindulatukat!
Nevetséges, hisz alig tud olvasni- írni,hogyan számította ki a törpe asszony a díjakat és miért nem fizették meg a víz-villany díját!!! Munkahelyük sincs már több évtizede! A hazugság az megy neki…

Miből fizették ki a ereszcsatornázást, a
szennyvízcsatornázást, ajtók-ablakok cseréjét, a kollégiumi díjat…

Pár héttel ezelőtt a Zsótér házaspár,megállt a szerkesztőség előtt, és nyomdafestéket nem tűrő hangon szidalmazott,fölényeskedett,őrjöngött (?) főleg a törpe asszony, valamint bedobott egy záptojást

Én csak bólogattam, s néha igeneztem. Majd így folytatta¸- Melyik erdészet az, aki – nekik – 22 óra és 04 óra között adja ki a fát? A szomszéd is odajár fáért!! – elkezdetett nevetni a hölgy.
– Szerkesztő Úr! Mi a véleménye erről?
– NEKEM NINCS ERRŐL VÉLEMÉNYEM! Megyek, mivel még dolgozom.

—————————————————–
Piroska+farkas komment Baksról

Tisztelt asszonyom! (?)

Kedves és megtisztelő a kommentje!- de nem alkalmas a megjelentetésre, mivel anonim maradt!

Többször leírtam, ha kérik az adataik zártan kezelését szerkesztőségünk tiszteletben tartja e kérésüket!!
Nézze!- amit leírt, az kiváló észrevétel. Logikus, strukturált, szakszerűen felépített, ami mutatja az egyéniségét, felkészültségét.
Több név is felmerült a papírlapok hullámain. A kijelentő mondatai csak, akkor válnak igazzá, ha tényekkel támasztja alá.
Búza Zsolt faluvezető esetében „feltárt tényeket” hiányosnak tartom. Szeretném megjegyezni, a faluvezető mindent elkövet annak érdekében, hogy megtartsa a hatalmát, bármilyen eszközökkel…Ő csak kihasználja a lehetőségeit..Az odáig oké, felkészültsége, igazmondása egyenlő a OO- val! De nem én szavaztam vissza, hanem Önök.

A Tök Fesztiválról!

Köszönöm az információit – de a belső infók számomra fontosabbak- a rendezvénnyel kapcsolatban!
Lehet, hogy a tökfesztiválnak nem volt sem színe, sem szaga, sem hangulata, azonban az itt lakóknak ez megfelel! – abban igaza van, mindig ugyanazok a programok vannak! A színvonal, erről lehetne beszélni…

Kócsó Ákos „kollegámat” meg kell védeni a támadásaitól. Egy kiváló szakember, emberbarát, segítőkész és informatikai szakos Főiskolai hallgató! Az általa szerkesztett Baks.hu egy remek heterogén honlap, tartalmilag lenne kifogásom, de ez nem az én dolgom!

Egy önkormányzati honlapot, – abban igaza van – lehetne színesebbé tenni, ám ehhez programok, s egy gigantikus-gyakorlattal rendelkező újságíró kellene.

Ákos Isteni adományként teszi a dolgát! Ezzel a módozattal Ő sem tud mit kezdeni…Tudja, mi újságírók, azt szoktuk mondani; – a szarból várat nem lehet építeni!

Az önkormányzati terület, szakmai kihívás és e-szakot az újságírói egyetemen oktatják!

A hírmondó megjelenése kritikán aluli! Ez nem az Ákos hibája! Ez pénzhiány (!) s valójában nem ezzel az olcsó módszerrel kellene megoldani. Ha ez megfelel a faluvezetőnek, akkor…!
A jegyző Úrral beszélgettem, ki őszintén kijelentette: – Baksnak nincs pénze!!

Az információi abban teljesek:- tényleg a szerkesztőségünk adott több 10 kg kiló használt ruhát a falu szegényeinek, s mélyhűtőládát, színes televíziót, s még marad négy ágyneműtartós heverő is!

A többi észrevételét nem fejteném ki. Természetesen, ha megadja az elérhetőségét…
2015-10-18

XX

Leave a Reply 548 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: