< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Migránsválság: a szlovénok is bevethetik a katonaságot/// Migránsválság: Slovaques également introduire l’armée

| Mobile | RSS

Migránsválság: a szlovénok is bevethetik a katonaságot/// Migránsválság: Slovaques également introduire l’armée

2015. október 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Migránsválság: a szlovénok is bevethetik a katonaságot

Könnygázt vetett be az éjjel a szlovén rendőrség a migránsok ellen a szlovén–horvát határon fekvő Drávamagyaródon. A menekültek közel egy napig vesztegeltek a senki földjén a két ország között, fáradtak voltak, fel akartak férni az értük küldött fűtött buszokra. Horvát sajtóhírek szerint a magyar kerítést eddig naponta bíráló zágrábi vezetés is hasonló határzárat tervez Szerbia felé. Közben Svédországban újabb menekültszálló égett le.

A horvátok több mint 18 ezer menekültet hordtak a szlovén határra azóta, hogy Magyarország péntek éjfélkor lezárta a magyar–horvát határt. A szlovén rendőrök egymagukban nem bírnak az áradattal, az ottani kormány – a magyarhoz hasonlóan – a parlament felhatalmazását kérte ahhoz, hogy a határok védelmére bevethesse a katonaságot. A törvénymódosításhoz Szlovéniában is kétharmados többség szükséges.

„A legfontosabb, hogy a szlovén hadseregnek nem rendőri jogköre, hatáskörük csak a megfigyelésre és az emberek mozgásának irányítására lesz. A rendőrséggel együttműködve ellenőrzik az embereket. A rendőrök megsegítésére vezényeljük ki őket” – mondta el Bostjan Sefic, a belügyminisztérium államtitkára.

Migránsválság: a szlovénok is bevethetik a katonaságot

A politikus hozzátette, ha a menekültek száma tovább nő, kerítést építhetnek a szlovén–horvát határra.

„Nem tudom, mit hoz még a jövő. Amint tudják, Szlovénia eddig visszafogottan viselkedett a válságban. De nem záratjuk ki a lehetőségét, hogy fizikai korlátozást vezetünk be a határátlépés biztosítására” – fejtette ki Sefic.

Horvátország nem szeretné kerítéssel lezárni határait, de nem marad más választása, ha a szlovénok, az osztrákok és a németek bekeményítenek. Ezt már a horvát külügyminiszter közölte, aki hozzátette, a fizikai akadály felállításával rengeteg ember rekedne Szerbiában.

A horvát–szerb határon migránsok ezrei torlódtak fel, Horvátország egy részüket beengedte, majd újra lezárta a határt. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának illetékese Magyarországra mutogat.

„Ami történt, hogy Magyarország lezárta a Horvátországgal közös határt, és a különböző létszámkorlátozások oda vezettek, hogy egyre nagyobb lett a torlódás. Ez azt jelenti, hogy az emberek itt ragadtak, mert csak korlátozott számú embert engednek be. Ez újdonságnak számít” – fejtette ki Niklas Stoerup Agerup.

Egyetlen migráns sem érkezett ma Drávamagyaródra, jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója 15 órakor:

Egyetlen migráns sem érkezett – 15 óra, Drávamagyaród

Újabb menekültszálló égett le

A migránsok egyik célországában, Svédországban újabb menekültszálló égett le, a hatóságok vizsgálják, hogy bűncselekmény történt-e.

„Jelenleg nem szeretnénk találgatni. Az előzetes vizsgálatot megkezdtük, hogy gyújtogatás történt-e. A szakembereink csak azután tudják elkezdeni a munkát, ha a hely teljesen kihűlt. Azután tudjuk csak megmondani, hogy valóban gyújtogatás történt-e” – mondta el Martin Fredman svéd rendőrtiszt.

A tűzben nem sérült meg senki, de a lakók füstmérgezést szenvedtek. Egy hét alatt ez volt a negyedik tűzeset menekültszállókon a skandináv országban. A svéd hatóságok ezért úgy döntöttek, a jövőben titokban tartják, hogy hol szállásolják el a migránsokat.

forrás:HírTV

Migránsválság: Slovaques également introduire l’armée

Tourné gaz lacrymogènes dans la nuit la police slovène contre les migrants dans la frontière slovène-croate, Drava Hongrie Odon. Les réfugiés bloqués pendant près d’une journée dans la terre de personne entre les deux pays, étaient fatigués, nous voulions avoir accès à un bus chauffés envoyés pour les ramasser. Selon les rapports de presse croate jusqu’à présent du jury d’escrime hongroise Zagreb conduite journalière limite prévoit une serrure semblable à la Serbie. Pendant ce temps, une autre auberge de réfugié en Suède a été brûlé.
Les Croates plus de 18 milliers de réfugiés depuis portaient alors la frontière slovène en Hongrie à minuit le vendredi fermé la frontière hongroise-croate. Les policiers slovènes seule n’a pas les données sur les prix, le gouvernement – il semblable à celui de Hongrie – le Parlement a demandé l’autorisation de protéger ses frontières introduisent aucune militaires. L’amendement exigeait une majorité des deux tiers en Slovénie.
“La clé de l’armée slovène est pas les pouvoirs de la police, les pouvoirs d’observation et de ne gérer la circulation des personnes. En coopération avec la police vérifié personnes. Les policiers ont effectué pour les aider », – a dit Bostjan Sefic, Secrétaire d’Etat du ministère de l’Intérieur.
Migránsválság: Slovènes également déployé l’armée
Le politicien a ajouté que si le nombre de réfugiés continue de croître, de construire une clôture sur la frontière slovène-croate.
“Je ne sais pas encore ce que l’avenir nous réserve. Comme vous le savez, la Slovénie a agi avec retenue dans la crise. Mais ne soyez pas exclu la possibilité que les limites physiques sont en place pour assurer la traversée de la frontière “, – a expliqué Sefic.
La Croatie ne veulent pas d’une clôture pour fermer les frontières, mais n’a pas le choix lorsque les Slovènes, les Autrichiens et les Allemands bekeményítenek. Cela a été le ministre des Affaires étrangères croate a dit, qui a ajouté que l’installation de barrières physiques rekedne beaucoup de gens en Serbie.
La frontière croato-serbe, des milliers de migrants entassés, certains d’entre eux admis Croatie et puis re-fermeture de la frontière. Le Haut Commissariat des Nations Unies pour les réfugiés personne appropriée pointant vers la Hongrie.
“Qu’est-il arrivé à la Hongrie a fermé ses frontières avec la Croatie et le nombre différent de restrictions ont conduit à la congestion a été de plus en plus. Cela signifie que les gens piégés ici parce que laisser que dans un nombre limité de personnes. Cette nouveauté “- explique Niklas Stoerup Agerup.
Un migrant seule Drávamagyaródra a été reçu aujourd’hui, a annoncé la télévision sur place Nouvelles Correspondant 15 h:
Migrants sont simples reçus – 15 heures, Drávamagyaród
Un autre auberge de réfugiés brûlé
L’un des pays de destination des migrants, une autre auberge de réfugié en Suède a été brûlé, les autorités cherchent à savoir si un crime a été commis.
“Actuellement, nous ne voulons pas spéculer. L’enquête préliminaire a commencé à être un incendie criminel. Les spécialistes peuvent commencer à travailler seulement après que vous placez le complètement refroidi. Ensuite, nous pouvons seulement dire qu’il est vraiment un incendie criminel, “- dit Martin Fredman suédoise officier de police.
Le feu n’a pas de mal à personne, mais les résidents souffert de l’inhalation de fumée. Dans une semaine, il était le quatrième menekültszállókon de feu dans les pays nordiques. Les autorités suédoises ont donc décidé à l’avenir tenus secrets de l’endroit où les migrants sont logés.
source:

Leave a Reply 165 megnézve, 1 alkalommal mai nap |