< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Rejtélyes tárgyat találtak az űrben

| Mobile | RSS

Rejtélyes tárgyat találtak az űrben

2015. október 21. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Rejtélyes tárgyat találtak az űrben

Könnyen lehet, most tudományosan is beigazolódik, hogy ufók márpedig léteznek. A Kepler űrtávcső ugyanis rejtélyes, beazonosíthatatlan tárgyakat pillantott meg egy, a Földhöz közeli csillag, a KIC 8462852 nevű égitest körül.

A rejtélyes tárgyak alakja szabálytalan, és rendszertelenül haladnak el a csillag előtt. A különös jelenségre egyelőre nem találtak meggyőző magyarázatot a kutatók. A csillagászok egyáltalán nem dobálóznak az idegen intelligens létforma és az ufó kifejezésekkel, most azonban ezt a lehetőséget sem zárják ki.

A Kepler űrtávcső a Földtől 1500 fényévre található csillag, a KIC 8462852 nevű égitest körüli pályán gázóriásokat keresett, amikor megpillantotta a különös tárgyakat. Először négy éve vette észre a fura objektumokat, és azóta minden mérés ugyanazt az eredményt hozta: a csillagászoknak fogalmuk sincs, mik lehetnek azok.
Ufót látott a Kepler űrtávcső?
Ufót látott a Kepler űrtávcső?

Először arra gondoltak, a távcső meghibásodhatott, de kiderült, hogy tökéletesen működik. A kutatókat két jelenség zavarta össze: az egyiknél a csillag fénye 15 százalékot esett, a másiknál az elsötétülések egy egész sorozatnyi gyors pislákolást alkottak. Bármi is haladt el a tehát a csillag előtt, annak vagy nagyon nagynak, vagy nagyon sok apróbb valaminek kellett lennie.

A jelenség magyarázatára még keresik választ, a feltételezések között most már egyáltalán nem zárják ki az ufók lehetőségét sem. A következő lépésben olyan rádiójelek után kutatnak, amelyek esetleg megerősíthetnék, ha valóban intelligens létforma röpködne a környéken – tudta meg a hvg.hu.

forrás:friss hírek.hu

Leave a Reply 756 megnézve, 2 alkalommal mai nap |