< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Berki: Dühös vagyok, hogy ennyire béna voltam

| Mobile | RSS

Berki: Dühös vagyok, hogy ennyire béna voltam

2015. október 27. | hozzászólás | Sport

Berki: Dühös vagyok, hogy ennyire béna voltam

Berki Krisztián hétfőn nem jutott be a glasgow-i torna-világbajnokságon a lólengés döntőjébe, így szinte minden esélyét elveszítette arra, hogy indulhasson a riói olimpián. A tornász már 2020-ra tervez.
Berki Krisztián elbukhatja a riói olimpiát
A lólengés címvédője nem jutott be a legjobb nyolcba a torna-vb-n. Nehéz lesz kvótát szerezni.
Tovább

„Borzalmas év van mögöttem, azt is mondhatnám, hogy ez az ötven másodperc olyan volt, mint az elmúlt időszak. Ugyanakkor ennél sokkal jobb formában voltam, bánt, hogy végül nem mutathattam meg” – mondta Berki a Nemzeti Sportnak.

Berki Krisztián a glasgow-i tornász-világbajnokság lólengésének selejtezőjében 2015. október 26-án.
Berki Krisztián a glasgow-i tornász-világbajnokság lólengésének selejtezőjében 2015. október 26-án.

Fotó: Matthias Schrader

Berki edzőjével, Kovács Istvánnal úgy gondolta, hogy a döntőhöz elég lesz a gyengébb, 6.7 pontos gyakorlata, ha szépen megcsinálja. De ez nem sikerült neki.

„Amikor ledőltem a szerről, a végén belém hasított, hogy oda Rio. Igyekeztem nem elveszíteni a hitemet, de nem volt igazán miben bizakodnom. Néha azt érzem, mindjárt előtörnek a könnyeim, de nem sírtam. Inkább dühöt érzek, hogy ennyire béna voltam. Ez katasztrófa” – mondta Berki.
Két férfi tornászunk egy kvótáért
A Berki Krisztián , Hidvégi Vid, Babos Ádám, Dudás Norbert, Vágner Levente és Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott a 22. helyen végzett a kvalifikációban, így nem jutott tovább a riói pótkvalifikációs tesztversenyre. Ehhez a 9-16. helyen kellett volna végeznie, a legjobb nyolc (Japán, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország, Egyesült Államok, Svájc, Brazília, Koreai Köztársaság) pedig már most indulási jogot szerzett a riói játékokra. A válogatott így két tornászt indíthat a tesztversenyen, ahol egyéni összetettben névre szóló kvótát lehet szerezni, de nemzetenként csak egy versenyzőnek. A tavalyi vb-n a huszadik volt a válogatott. (MTI)

A tornász Riót elbukta, de úgy tervezi, hogy még 2020-ban is versenyezni fog.

forrás:index.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: