< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Forbes: az IÁ vezetője is a világ legbefolyásosabb emberei közé került

| Mobile | RSS

Forbes: az IÁ vezetője is a világ legbefolyásosabb emberei közé került

2015. november 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Forbes: az IÁ vezetője is a világ legbefolyásosabb emberei közé került

Vlagyimir Putyin orosz elnök egymás után harmadszor is a világ legnagyobb hatalmú embere lett az idén az amerikai Forbes üzleti magazin elemzése szerint, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra. Abu Bakr al-Bagdádi, az Iszlám Állam dzsihádista szervezet vezetője az ötvenhetedik helyet kapta.
Forbes: az IÁ vezetője is a világ legbefolyásosabb emberei közé került
Vlagyimir Putyin a világlegbefolyásosabb embere.

A magazin indoklása szerint Putyin “bebizonyította, hogy azon ritka emberek közé tartozik a világon, aki megengedheti magának, hogy azt csináljon, amit akar”. Az országa ellen hozott nemzetközi szankciók “meggyengítették a rubelt, és úgy taszították egyre markánsabb Oroszországot, hogy egy kicsit is vesztett az erejéből” – írta a lap, és emlékeztet rá, hogy az elnök népszerűsége igen magas maradt. Nemzetközi befolyását növelte az a döntése is, hogy légicsapásokkal támogatja szíriai szövetségesét, Bassár el-Aszad elnököt a dzsihádistákkal szemben.

angela merkel német kancellár és barack obama amerikai elnök a dobogó második és harmadik helyezettje. fotó: reutersAngela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök a dobogó második és harmadik helyezettje. Fotó: Reuters
A második helyre Angela Merkel német kancellár került, aki három fokozatot lépett előre. Őt követi Barack Obama amerikai elnök, aki viszont eggyel hátrább csúszott.

A legbefolyásosabbak listáján Ferenc pápa a negyedik helyet foglalja el, akárcsak tavaly. Az ötödik Hszi Csin-ping kínai elnök, aki két fokkal lejjebb került.

francois hollande francia és hszi csin-ping kínai elnök. fotó: reutersFrancois Hollande francia és Hszi Csin-ping kínai elnök. Fotó: Reuters
Az amerikai milliárdosok közül Bill Gates a hatodik, Warren Buffet pedig a tizenharmadik helyre került.

Az euróapi politikusok közül David Cameron brit kormányfő került be az első tíz közé. Francia kollégájának, Francois Hollande francia elnöknek be kellett most érnie a tizenhatodik hellyel.

A 73 kiértékelt személy közt van az idén is Abu Bakr al-Bagdádi, az Iszlám Állam dzsihádista szervezet vezetője (57.).

michael dell, a dell vezérigazgatója. fotó: reutersMichael Dell, a Dell vezérigazgatója. Fotó: Reuters
Az idén öt újonc iratkozott fel a legbefolyásosabbak listájára. A Dell vezérigazgatója, Michael Dell mindjárt az ötvenkilencedik helyen debütált. Kína leggazdagabb embere hatvannyolcadik lett, őt követi az újonnan megválasztott kanadai miniszterelnök Justin Trudeau. Az utolsó helyek egyikét a milliárdos befektető Carl Icahn (70.) és az amerikai elnökjeltöltségért küzdő ingatlanmágnás Donald Trump (72.) foglalja el.

forrás.atv.hu

Leave a Reply 168 megnézve, 1 alkalommal mai nap |