< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Matolcsy feleségének községében vettek üdülőt Matolcsy alapítványai

| Mobile | RSS

Matolcsy feleségének községében vettek üdülőt Matolcsy alapítványai

2015. november 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Matolcsy feleségének községében vettek üdülőt Matolcsy alapítványai

szerző:Stubnya Bence

Előzmény (2)

Az MNB-sek csináltak még egy milliárdos céget
Jó nagyot cselez az MNB az alapítványaival

Nettó 890 milló forintért (áfával együtt 1 milliárd 130 millió forintért) vette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hat alapítványa a MÁV-tól a balatonkenesei MÁV-üdülőt – írja az Átlátszó.

Bár a Pallas Athéné alapítványok honlapján Kenesét írnak, azonban a több mint hat hektáros, jelentős vízparti területtel rendelkező terület valójában már Balatonakarattyához tartozik, ahol Matolcsy György MNB-elnök felesége, Matocsy Gyöngyi 2014-ben függetlenként, Fidesz-támogatással választást nyert.

Balatonakarattya 2012-ben, egy népszavazás után szakadt el Balatonkenesétől, közigazgatásilag pedig a tavalyi önkormányzati választások után vált szét a két település. A Matolcsy család többszörösen is kötődik Balatonakarattyához: Matolcsy György nagyapja minisztériumi hivatalnokként részt vett a nyaralótelep parcellázásában, a családnak pedig jelenleg is van egy kúriája a faluban.

A most megvett területen a terv szerint 2016 nyarától oktatási és konferenciaközpontot fognak üzemeltetni az alapítványok, és itt működik majd a Magyar Vezetéstudományi Iskola is.

forrás:index.hu

Leave a Reply 256 megnézve, 1 alkalommal mai nap |