< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország ma egy megvédett ország

| Mobile | RSS

Magyarország ma egy megvédett ország

2015. november 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Magyarország ma egy megvédett ország

Magyarország ma egy megvédett ország – jelentette ki Orbán Viktor Nyíregyházán. A kormányfő a migrációs válságról szólva leszögezte, a kormány teljesítette a magyar polgárok iránti kötelezettségeit.

Magyarországgal ma nagyon sok ország cserélne Európában, és nagyon sok ország szeretne olyan ország lenni, amelyik időben ismerte fel az illegális bevándorlás veszélyének természetét és annak nagyságát – reagált Orbán Viktor a szlovén miniszterelnök azon bejelentésére, amely szerint Szlovénia szükség esetén drótkerítést is tartalmazó “műszaki akadályt” emel a következő napokban Horvátországgal közös határán a migránsáradat megfékezésére. A magyar miniszterelnök újságírói kérdésre, a Modern városok program keretében megtartott tájékoztatón válaszolt így.

Nagyon sok ország szeretné, ha olyan biztonsági rendszerek működnének, amelyek lehetővé teszik, hogy csak azok lépjenek be az ország területére, akik egyébként jogi szempontból erre jogosultak – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, a migránsprobléma sok szenvedést és kormányzati gondokat okoz több balkáni országnak, Magyarország a maga részéről minden segítséget megad minden jó szomszédnak, “aki nem azzal kezdi, hogy belénk rúg, megsért bennünket, megtámad, hanem együtt akar velünk működni”.
Magyarországgal ma nagyon sok ország cserélne Európában
Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Szlovénia az az ország, amellyel szívesen működünk együtt – húzta alá a miniszterelnök. Hozzátette, a szlovénok “soha semmi borsot nem törtek az orrunk alá”, nem támadták és nem kritizálták Magyarországnak a gazdaságpolitikában, illetve biztonságának érdekében megtett helyes lépéseit sem.

A legkevesebb, amit tehetünk, hogy mi is támogatjuk az ő intézkedéseiket – mondta Orbán Viktor.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI, kormany.hu)

Leave a Reply 195 megnézve, 1 alkalommal mai nap |