< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szárazföldi invázió? Fokozott szerepvállalást kérhetett Orbántól a NATO))) Invasion terrestre? Orban a demandé un engagement accru de l’OTAN

| Mobile | RSS

Szárazföldi invázió? Fokozott szerepvállalást kérhetett Orbántól a NATO))) Invasion terrestre? Orban a demandé un engagement accru de l’OTAN

2015. november 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szárazföldi invázió? Fokozott szerepvállalást kérhetett Orbántól a NATO

A NATO-főtitkár csütörtöki budapesti látogatása annak a körútnak a részét képezi, amely során az USA – az Iszlám Állam elleni komolyabb fellépés előkészítésének részeként – a térségben katonai misszióval jelenlévő tagállamok politikai vezetését kívánja meglévő szerepvállalásaikban megerősíteni, illetve azok fokozására rábírni – mondta el az atv.hu-nak egy katonai szakértő.
Szárazföldi invázió? Fokozott szerepvállalást kérhetett Orbántól a NATO
Jens Stoltenberg és Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök arról biztosította a Budapestre látogató Jens Stoltenberget, hogy Magyarország folytatja azokat katonai missziókat, amelyekben jelenleg is részt vesz. Az Afganisztánban vállalt kötelezettségeinket 2016-ban is teljesítjük, a nemzetközi missziókban való részvételünket az élőerőt tekintve nem csökkentjük.

A NATO főtitkára jelezte: amellett, hogy a tagállamok hírszerzési információkkal segítik Franciaországot,

a szövetség vizsgálja további helyi kapacitások létesítésének lehetőségét a közel-keleti válságövezetben és segítséget nyújt a régió kormányainak

– így Jordániának és Iraknak – a haderejük kiképzésében, megerősítésében. „Ha ők képesek fellépni a szélsőségesekkel szemben a saját területükön, akkor mi is nagyobb biztonságban vagyunk” – tette hozzá Jens Stoltenberg.

Mit csinálunk Irakban?

Magyarország jelenleg 150 fővel járul hozzá az Iszlám Állam elleni, 60 országból álló nemzetközi koalícióhoz, amelyről az Egyesült Államok felkérése nyomán áprilisban döntött az Országgyűlés. Közülük 116-an a műveleti területen tartózkodnak, 26 tartalékos pedig itthon vár a mozgósításra. A 20 milliárdos misszió célja egy olyan, önálló iraki biztonsági erő létrehozása, amely képes megvédeni hazáját.

A Magyar Honvédség Iraki Kiképzés-biztosító Kontingensében megtalálhatóak lövészek, logisztikai szakemberek, egészségügyi dolgozók és tábori lelkész is.

A szeptember elseje óta teljes létszámban az Iraki Köztársaság területén található Erbilben állomásozó kontingens állományának jelentős része a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárból kerül ki. Benkő Tibor vezérkari ezredes nyilatkozata szerint az Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens tagjai egyfelől biztosítják a Magyar Honvédség képviseletét a „műveleti vezetési rendszer valamennyi szervezeti eleménél”, másfelől két szakasszal az „Erbil Harccsoport alárendeltségében levő egyik repülőtér őrzés-védelmi feladatait látják el”. A peshmerga erők kiképzésében egy szakasszal veszünk részt.szijjártó péter és maszúd barzaniSzijjártó Péter és Maszúd Barzani

A konkrétumokat Korom Ferenc dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökségének csoportfőnöke mondta el a Magyar Honvéd című lapnak. Ennek értelmében a tagállamok és az iraki katonai vezetés közötti egyeztetésből hat katonánk veszi ki a részét a bagdadi parancsnokságon, míg a száztíz fős állomány a kiképzést támogató erők biztonságát felügyeli a kurd területeken. Szükség esetén konvojbiztosítási feladatokat is elláthatnak – tette hozzá a dandártábornok, jelezve, hogy a katonáink küldetése 2017. december 31-én lejár.

Sajtóértesülések szerint fentiek mellett a magyar katonák kevésbé publikus „feladata”, hogy rajta tartsák a szemüket a tavaly novemberben Erbilben megnyitott konzuli irodán, amely a Mol-csoportnak a kurdisztáni régióban működő leányvállalata, a Mol Kalegran közvetlen szomszédságában ütötte fel sátorát. A főkonzulátust Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára avatta fel.

Levegőből nem lehet nyerni

A lapunknak nyilatkozó katonai szakértő szerint a NATO-főtitkár csütörtöki budapesti látogatása annak a körútnak a részét képezi, amely során az USA – az Iszlám Állam elleni komolyabb fellépés előkészítésének részeként – a térségben katonai misszióval jelenlévő tagállamok politikai vezetését kívánja meglévő szerepvállalásaikban megerősíteni, illetve azok fokozására rábírni.

A katonai szövetség már belátta – mondja forrásunk –, hogy

légierővel nem lehet eredményt elérni az Iszlám Állam ellen, ezért egy ideje – kimondva, kimondatlanul – egy szárazföldi invázió lehetőségét mérlegeli.

Az „arab tavasz” óta a közel-keleten lezajlott változások, és a több országban ennek nyomán helyzetbe hozott iszlamista szélsőségesek elleni beavatkozások finoman szólva is mérsékelt sikere, új stratégia kidolgozására kellett, hogy indítsa a NATO meghatározó tagállamait.

20 ország 700 katona

Magyarország jelenleg legalább 20 külföldi misszióban vesz részt, több mint 700 katonával. A 2014 végével lezárult NATO-missziót követően a Magyar Honvédség jelenleg egy idén január elsejével indult új, Eltökélt Támogatás (Resolute Support Mission) elnevezésű missziójában valósítja meg afganisztáni szerepvállalását. A száz fős küldetés az afgán biztonsági erők kiképzésére és mentorálására, illetve a kormányzati szervek tanácsadására fókuszál.

forrás:atv.hu

Invasion terrestre? Orban a demandé un engagement accru de l’OTAN

Jeudi la visite du Secrétaire général de l’OTAN à Budapest fait partie d’un voyage aller-retour, au cours de laquelle les Etats-Unis – vise le leadership politique de la mission militaire actuelle dans les États membres dans le domaine de la confirmation de szerepvállalásaikban existante et favorise les persuader – – Dans le cadre des actions les plus graves contre l’État islamique de préparation de dit l’ATV .com a un expert militaire.
Invasion terrestre? Orban a demandé un engagement accru de l’OTAN
Jens Stoltenberg, et Viktor Orbán

Le Premier ministre Viktor Orban a assuré la visite, Jens Stoltenberg, à Budapest, la Hongrie de poursuivre ces missions militaires qui est actuellement impliqués. Les engagements pris en 2016 en Afghanistan comblera, avec notre participation à des missions internationales en termes d’effectifs ne diminuent pas.

Le Secrétaire général de l’OTAN a indiqué que, outre les États membres à aider la France dans l’intelligence,

l’alliance étudie la possibilité d’établir la capacité locale supplémentaire dans la région du conflit au Moyen-Orient et d’aider les gouvernements régionaux

– Y compris la Jordanie et l’Irak – la formation de leurs forces, dans le renforcement. “Si elles sont en mesure d’agir contre les extrémistes dans leur propre territoire, alors nous sommes plus en sécurité” – a ajouté Jens Stoltenberg.

Que faisons-nous en Irak?

Hongrie contribue actuellement 150 personnes ont contre l’État islamique, composé de 60 pays de la coalition internationale, qui est le résultat de la demande des États-Unis en Avril, l’Assemblée nationale a décidé. Parmi ceux-ci, 116 résident dans une zone opérationnelle, les 26 réservistes attendent à la maison à se mobiliser. La mission de 20 milliards vise à créer une force de sécurité irakienne indépendante capable de défendre son pays.

Formation contingents assurance irakienne peut être trouvé dans l’infanterie armée hongroise, spécialistes de la logistique, les travailleurs de la santé et aumônier ainsi.

Une partie importante du nombre total depuis le premier de Septembre à Erbil est situé dans le territoire de la République de l’Irak est en rupture de stock du contingent déployé dans le Hongrois István 5e armée Bocskai Lövészdandárból. Chef d’état-major le colonel Tibor Benko a déclaré par les membres de la formation irakienne, fournissant un quota, d’une part pour assurer la représentation des Forces de défense hongroises de tous les éléments d’organisation des systèmes de gestion opérationnelle, “sur les deux autres sections de la ‘un aéroport dans la subordination de garder les tâches effectuées par le Groupe de Bataille Erbil”. Les forces de peshmergas dans une section de formation et nous részt.szijjártó St. Peter Mas’ud Barzani Massoud et barzaniSzijjártó

Les spécificités de suie général de brigade Ferenc, le chef du Groupe des opérations en chef adjoint du groupe major de la Défense a déclaré au journal par l’armée hongroise. Embarquement conséquence entre les États membres et les troupes militaires irakiens de commande peut jouer son rôle dans le siège de Bagdad, tout en soutenant la sécurité des cent dix-personne personnel supervise les forces de formation dans les régions kurdes. Si nécessaire, ils peuvent servir de tâches de sécurité du convoi – a ajouté le brigadier, indiquant que la mission militaire expire le 31 Décembre 2017.

Selon les rapports de presse, en plus de ce qui précède, «tâche» les soldats hongrois moins public pour l’amener à garder un oeil sur Novembre dernier dans le bureau consulaire ouvert Erbil, où le Groupe est actif dans la région du Kurdistan, une filiale de Kalegran voisinage immédiat de MOL il a frappé sa tente. Le Consulat général Istvan Mikola, Secrétaire d’État du Ministère des affaires étrangères et du commerce extérieur inauguré.

Air ne peut pas gagner

Dans notre document déclarant expert militaire a déclaré jeudi la visite du Secrétaire général de l’OTAN à Budapest fait partie d’un voyage aller-retour, au cours de laquelle les Etats-Unis – vise le leadership politique de la mission militaire actuelle dans les États membres dans le domaine de confirmation de szerepvállalásaikban existant ou leur augmentation – dans le cadre d’actions plus graves contre l’État islamique de préparation de persuader.

L’alliance militaire a été réalisé – dit notre source – que

Air Force ne permet pas toujours contre l’Etat islamique, pendant un certain temps – indiquant implicitement – envisage la possibilité d’une invasion terrestre.

Depuis les interventions «printemps arabe» qui a eu lieu dans les changements au Moyen-Orient, et les extrémistes islamistes portées le sillage de cette situation pour le moins contre un certain nombre de pays eu un succès limité, de développer une nouvelle stratégie visant à lancer un décisives Etats membres de l’OTAN.

700 soldats de 20 pays

Hongrie est actuellement impliqué dans au moins 20 missions à l’étranger, plus de 700 soldats. Après la mission de l’OTAN 2014 a été achevée à la fin des Forces de défense hongroises est actuellement lancé en Janvier de cette année, le premier d’une nouvelle mission, appelé soutien déterminé (Resolute Mission d’appui) met en œuvre son engagement en Afghanistan. Le cent-forte mission de formation et de mentorat des forces de sécurité afghanes, ou des conseils d’organismes gouvernementaux ciblés.

Source: atv.hu

Leave a Reply 204 megnézve, 1 alkalommal mai nap |