< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tíz centi hó is jöhet – kiadták a figyelmeztetést

| Mobile | RSS

Tíz centi hó is jöhet – kiadták a figyelmeztetést

2015. november 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Tíz centi hó is jöhet – kiadták a figyelmeztetést

A magasabb hegyvidékeken akár 10 centiméter hó is hullhat – írta vasárnap az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint Kékestetőn a vasárnap reggel 3 centiméteres hóvastagságot mértek. Figyelmeztetésükben azt írták: délelőtt a Dunántúl délkeleti részén, majd később fokozatosan a Dunától keletre sokfelé csapadékra lehet számítani. A síkvidéken döntően eső, átmenetileg esetleg havas eső, míg a magasabban fekvő részeken havazás formájában várható. Késő este, illetve az éjszaka folyamán az Északi-középhegység és az Alföld északi peremének térségére szorul vissza a csapadék.

A Mecsekben, az Északi-középhegységben, kisebb eséllyel a Dunazug-hegyvidéken 300-400 méteres magasság felett is számítani lehet néhány centiméteres megmaradó hóra. A Mátra, a Bükk 500 méter feletti részein 5-10 centiméter hó is hullhat – hangsúlyozták.
Dobogókőn szombat este kezdett szállingózni, jelenleg sűrű, apró pelyhekben esik a hó, vékony lepelként teríti be a környéket, de sportolásra még nem alkalmas – tájékoztatta a helyi sícentrum vezetője az MTI-t. Az éjjeli fagy után most nulla fok körüli hőmérsékletet mérnek – tette hozzá.

Az országban az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 3-6 Celsius-fok között alakul. Késő estére 0 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |