< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: DK: Oszlassák fel az Országos Roma Önkormányzatot

| Mobile | RSS

DK: Oszlassák fel az Országos Roma Önkormányzatot

2015. november 24. | hozzászólás | Közélet

DK: Oszlassák fel az Országos Roma Önkormányzatot

Erről a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében ír az ellenzéki párt, mivel úgy gondolják, az önkormányzati üléseken való verekedés, a korrupciós vádak és a titkos találkozók kormányzati politikusokkal alkalmatlanná és méltatlanná tette a szervezetet a legnagyobb hazai kisebbség képviseletére.
DK: Oszlassák fel az Országos Roma Önkormányzatot
Farkas Flórián az ORÖ elnöke Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében kezet fog Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel

A DK szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyei mögött számos esetben az elnök Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi vezetője, a Lungo Drom elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője és Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja áll, aki Lázár János szerint továbbra is élvezi a kormány bizalmát. Niedermüller Péter, a DK EP képviselője ezért azon az állásponton van, hogy az ORÖ botrányai egyben a kormány és a Fidesz botrányai is.

Közleményében arra szólítják fel a kormányt, hogy

“helyezze az alkotmányosságot saját politikai mutyijai elé és kezdeményezze az ORÖ feloszlatását, hogy helyreállítható legyen a törvényes működése”.

A DK továbbá követeli, hogy a romák integrálását szolgáló pénzügyi alapokat helyezzék a „romákat képviselő, őket támogató valódi civil szervezetek ellenőrzése alá, hogy hogy elkerülhető legyen a források elpazarlása. A fejlesztési források civil ellenőrzése ügyében írásbeli kérdéssel fordulok az Európai Bizottsághoz.

Október elsején kezdődött az ORÖ igazi kálváriája, amikor félbeszakadt a szervezet elnöke által összehívott rendkívüli közgyűlés, mert a képviselők egy része kivonult az ülésről, és a testület nem tudta megszavazni a napirendi pontokat. A szervezeten belüli feszült hangulat később sem csillapodott, olyannyira nem, hogy a képviselők akár készek lettek volna megpuccsolni a roma önkormányzat elnökét.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 293 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: