< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Jog-bíróság-ítélet Nyíregyházi bíróság: méltatlan a tisztségére Kisléta polgármestere

| Mobile | RSS

Jog-bíróság-ítélet Nyíregyházi bíróság: méltatlan a tisztségére Kisléta polgármestere

2015. november 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Jog-bíróság-ítélet
Nyíregyházi bíróság: méltatlan a tisztségére Kisléta polgármestere

A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítélete szerint méltatlanná vált a tisztségére Kisléta polgármestere – tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Toma Attila bíró közleményében M. I. monogrammal jelölte az önkormányzati tisztségviselő, Madácsi Imre (Fidesz-KDNP) nevét.
A méltatlanság megállapításáért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal fordult a bírósághoz, miután Kisléta polgármesterét korábban a Debreceni Ítélőtábla egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt, Madácsi Imre azonban nem távozott hivatalából.
A polgármester tájékoztatta ugyan a képviselő-testületet a büntetésről, de a helyi képviselők nem hoztak külön döntést a méltatlanságával kapcsolatban.
A szabolcsi kormányhivatal ezután fordult a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, amely megállapította, hogy a hatályban lévő törvény szerint a polgármester méltatlan tisztsége betöltésére, és a rendelkezés értelmében a tisztsége megszűnik.
Toma Attila a közleményben kiemelte: ha a határozat ellen a jogorvoslati határidő lejártáig nem érkezik fellebbezés, akkor Kisléta polgármesterének tisztsége a bírósági döntés napjával, november 26-ával szűnik meg.

MTI

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |