< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bombát akart robbantani egy hatvannégy vármegyés Romániában – terrorizmussal vádolják

| Mobile | RSS

Bombát akart robbantani egy hatvannégy vármegyés Romániában – terrorizmussal vádolják

2015. december 1. | hozzászólás | Közélet

Bombát akart robbantani egy hatvannégy vármegyés Romániában – terrorizmussal vádolják

Házi készítésű bombát akart robbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetője – állítja a román terrorizmus ellenes ügyészség.

Házi készítésű bombát akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetője, akit őrizetbe vettek – jelentette be kedden a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség (DIICOT).

A DIICOT honlapján közzétett közlemény szerint az illetőt az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésének a szándéka, és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértése gyanújával vették őrizetbe.

A hatóságok szerint a házkutatások során lefoglalt eszközök alkalmasak voltak arra, hogy román állampolgárokat és javaikat veszélyeztessék. Az ügyészség a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) segítségével derítette fel a kézdivásárhelyi esetet.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: