< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A francia miniszterelnök szerint akár polgárháborúhoz is vezethet a szélsőjobboldali Nemzeti Front megerősödése

| Mobile | RSS

A francia miniszterelnök szerint akár polgárháborúhoz is vezethet a szélsőjobboldali Nemzeti Front megerősödése

2015. december 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A francia miniszterelnök szerint akár polgárháborúhoz is vezethet a szélsőjobboldali Nemzeti Front megerősödése

szerző:Horváth Bence

Manuel Valls szerint a nacionalista és bevándorlás-ellenes Nemzeti Front erősödése komoly veszélybe sodorhatja az országot. A Marine Le Pen által vezetett párt volt a nyertese a hétvégi regionális választásoknak.

A Figaro beszámolója szerint Valls arról beszélt, hogy a Nemzeti Front úgy akarja megosztani a társadalmat, hogy az akár polgárháborúhoz is vezethet, és a félelem, a rasszizmus és az antiszemitizmus terjesztésével kampányolnak, gyakorlatilag félrevezetve az embereket.

A mostani helyhatósági siker önmagában nem járna komoly következményekkel, a trendet ugyanakkor jól jelzi, hogy mennyire erősödik a párt: Le Pen a legtöbb közvélemény-kutatónál vezeti a 2017-es köztársasági elnöki jelöltek versenyét.

Az más kérdés persze, hogy nyerhetne-e Le Pen, hiszen az elnökválasztás kétfordulós: legutóbb 2002-ben jutott be apja a második körbe, de akkor Jacques Chirac mögé össztársadalmi koalíció állt össze, és a szavazatok több mint nyolcvan százalékát megkapta. (Business Insider)

forrás:444.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |