< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ki nem találja, mi Varga Mihály legnagyobb gondja

| Mobile | RSS

Ki nem találja, mi Varga Mihály legnagyobb gondja

2015. december 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ki nem találja, mi Varga Mihály legnagyobb gondja
Havonta kopogtatnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajtaján a befektetők, akik szállodává alakítanák át a tárca József Nádor téri épületét. Mindenki menne a Várba.

Havonta kopogtatnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajtaján a befektetők, akik szállodává alakítanák át a tárca József nádor téri épületét. A miniszter a Figyelőnek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy reményei szerint a minisztérium alá tartozó teljes, 2200 fős apparátus fel tud költözni új központjába a Szentháromság térre – írja a Figyelő.

Varga Mihály szerint a következő években a belső kereslet megerősödését kell elérni a magyar gazdaságban, ennek pedig a bérfelzárkóztatás az egyik eszköze. A miniszter elmondta, évente legalább 2,5-4,5 százalékos reálbér-emelkedésre lesz szükség.

Szóba került az államadósság finanszírozása is. A befektetők igénye alapján már idén ősszel sor kerülhetett volna devizakötvény-kibocsátásra, de ezt még nem tartotta időszerűnek a kormány. Jövőre viszont a kínai fizetőeszközben, renminbiben terveznek kibocsátást, sőt euró és dollár alapú papírok is piacra kerülhetnek – jelentette ki a lapnak a miniszter. Aki szerint az államháztartás hiánya idén alacsonyabb lehet a tervezett 2,4 százaléknál, 2,2 százalék körül alakulhat. Az államadósság jogszabály szerinti csökkentése nehezebb ügy lesz, amiért az uniót okolja.

A kabinet új iparpolitikai koncepciót készít, a nemzetgazdasági tárca pedig saját hitelösztönző csomaggal áll elő, várhatóan már januárban. Az őszi, az adózás rendjének részleges módosításait tartalmazó adócsomag után tavasszal pedig egy teljesen új adótörvény mehet be a parlamentbe.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 223 megnézve, 1 alkalommal mai nap |