< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Békésben “majmolják” a kormányt

| Mobile | RSS

Békésben “majmolják” a kormányt

2015. december 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Békésben “majmolják” a kormányt

A Békés megyei Önkormányzat testülete semmilyen döntést nem hozott „Telekom-ügyben”, felháborító, hogy azok, akik ezt a döntést meghozhatták, ezt nem merik a nevükkel vállalni – közölte Varga Zoltán miután a békési testület kijelentette, megvizsgálják, vannak-e szerződéseik Magyar Telekommal, és ha igen, akkor a kormányhoz hasonlóan felmondják őket.

Az MSZP megyei elnöke kifejtette, a testület mögé bújik Zalai Mihály a közgyűlés elnöke, vagy Mokán Eszter a közgyűlés hivatalának jegyzője: „sajnálom, hogy a közgyűlés vezetői egy rosszul értelmezett megfelelési kényszer miatt kiadták ezt a nyilatkozatot” – fakadt ki a testület tagja, aki szerint elfogadhatatlan, ha a fentiek egyetértenek Kövér Lászlóval és Kovács Ákossal, vagy a kormány reagálásával.

Eközben előkerült egy 15 évvel ezelőtti, Ákossal készült interjú. Az ezredfordulón Ernyey Béla színész beszélgetett az énekessel a nőkről a köztévében, Ákos akkor többek közt azt is mondta: minden nőből lehet “értelmes asszony”, de ehhez férfi kell, “önmagától nem alakul ki”, a bombanőket pedig nem kell feleségül venni, mert egyébként is buták.

Az Ákos-botrány kapcsán Kósa Lajos a hétvégén úgy nyilatkozott, az, hogy a Magyar Telekom felbontotta az énekes szponzorszerződését már-már a kommunista kultúrpolitikát idézi. A Fidesz-frakcióvezető leszögezte: Ákosnak joga van saját véleménye kifejtéséhez, és ha valaki azzal nem ért egyet, nem bosszút kell állni, hanem vitatkozni kell vele. Kósa vélhetően nem ezen a véleményen volt, amikor októberben egy Orbán Viktor felakasztásáról posztoló nyíregyházi Facebook-csoport miatt korlátozni akarta a közösségi oldal használatát. A politikusnak akkor sem fontos a szólásszabadság, ha a saját hátát kell védenie: a debreceni vagy.hu-t például azért perelte be 5 millió forintra, mert a portál megírta, hogy Kósa neve felmerült a Répás-ügyben, ugyanis a prostituáltak ügyféllistáján több ismert személy mellett a frakcióvezető is szerepelt. Az első tárgyalás december 11-én volt, a portál jogi képviselője azzal védekezett, hogy mivel Kósa közszereplő, tűrnie kell az esetlegesen túlzó kritikákat. A következő tárgyalást februárra tűzték ki.
Nem születnek az unokák
Nem lett teljesen igaza a miniszterelnöknek, amikor a 2012-es évértékelő beszédében azzal a fordulattal élt, hogy a kisbabáknak kedvük támadt megszületni, hiszen igaz, hogy többen születtek, de többen is haltak meg Magyarországon 2015 első tíz hónapjában, mint az előző év azonos időszakában – közölte a KSH. “Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk” – ezt már Kövér László házelnök mondta a Fidesz múlt heti kongresszusán. Idén január és október között 76 531 gyermek született, ami mindössze fél százalékkal több, mint tavaly. A halálozások száma 109 822 volt, ami viszont 5,5 százalékos emelkedést jelent. A természetes fogyás 33 291 volt, ami 5382-vel több az egy évvel korábbinál. A születésszám az év hat hónapjában emelkedett, négyben pedig alatta maradt a 2014-esnek. A legnagyobb mértékű növekedést januárban, a legjelentősebb csökkenést pedig júliusban regisztrálták az előző év azonos hónapjaihoz képest.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |