< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Deutsch elbukta a drogpert, de Juhász is fizethet

| Mobile | RSS

Deutsch elbukta a drogpert, de Juhász is fizethet

2015. december 22. | hozzászólás | Közélet

Deutsch elbukta a drogpert, de Juhász is fizethet

A Fidesz EP-képviselője azért perelte be Juhász Pétert, mert az Együtt politikusa azt állította róla, hogy kábítószert fogyasztott.
Lejátszás

Juhász Péter december közepén vádolta meg drogfogyasztással Deutsch Tamást a Facebook-on. Az Együtt politikusa elmondta, az háborította fel, hogy az EP-képviselő korábban azt mondta, hogy ő soha életében nem drogozott egy NSZK film miatt, amiben hánytak a drogtól. “Mindezt akkor, amikor a pártja épp a kötelező drogteszt bevezetését tervezi” – tette hozzá az ellenzéki politikus. Ezt követően Deutsch kijelentette: Juhász bíróság előtt fog felelni rágalmazásért.

A bíróság azonban a mai tárgyaláson elutasította Deutsch Tamás beadványát. Az elsőfokú ítélet kimondta, hogy Juhász Péter állítása nem volt törvénysértő, magyarul nem sértette meg a politikus hírnevét azzal, hogy azt állította: fogyasztott kábítószert.

Az Együtt politikusa korábban közzétett egy videóból kivágott fényképet, melyen Deutsch Tamás teljesen leizzadva, mosolyogva nyilatkozik, és azt a megjegyzést fűzte hozzá, hogy „éppen így néznek ki az extasyt használók, akik nem ismerik a mértékletességet.” részlet az ominózus videóbólRészlet az ominózus videóból

A bíróság úgy ítélte meg, hogy Deutsch Tamás összefüggő mondatokban beszél az interjú során, így nem állhatott tudatmódosító szer hatása alatt.

Ezért Juhász Pétert 100 ezer forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezték. A bíró szerint ugyanis az Együtt politikusa megsértette Deutsch képmáshoz való jogát, amikor azt sugallta, hogy a politikus kábítószer fogyasztás hatására került olyan állapotba, amit a videón is látunk. Így Juhász Péter egynegyed részben elvesztette a pert – jelentette az ATV híradósa, aki jelen volt a tárgyaláson.

Itt látható a teljes interjú, melyet az Index készített a politikussal még 2014 májusában.

Minden ezt meghaladó keresetét elutasították a Fidesz EP-képviselőjének, ami azt jelenti, hogy Deutsch háromnegyed részben pervesztes.

A perköltség 33 ezer forintos részét a fideszes politikusnak kell megfizetnie, 10 ezer forintot pedig Juhász Péternek. Azt is megtudtuk, hogy Deutsch Tamás nem hagyja ennyiben a dolgot, és kitart amellett, hogy soha nem próbálta ki a kábítószert, ezért fellebbez az ítélet ellen. Továbbá jogi lépéseket helyezett kilátásba mindenkivel szemben, aki ezzel ellentétes kijelentéseket tesz, vagy tett a per során. Egy tanú egyébként élőszóban vallotta – még a szeptemberi tárgyaláson -, hogy együtt kábítószerezett a politikussal, négy írásos nyilatkozat pedig – ezeket a tárgyaláson ismertették – arról szólt, hogy vagy Deutschtól vett valaki kábítószert, vagy a politikus vett valakitől drogot, illetve olyan helyen volt az EP-képviselő, ahol kábítószerre bukkantak a nyomozók. A bíró azonban megállapította, hogy ezek a nyilatkozatok nem olyan bizonyítóerejűek, mintha személyesen jelentek volna meg a tanúk, Deutsch pedig pamfletnek minősítette azokat.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: