< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér: Fiatalítás kell a Fideszen belül, értelmes alternatíva a Fideszen kívül

| Mobile | RSS

Kövér: Fiatalítás kell a Fideszen belül, értelmes alternatíva a Fideszen kívül

2015. december 28. | hozzászólás | Közélet

Kövér: Fiatalítás kell a Fideszen belül, értelmes alternatíva a Fideszen kívül

Kövér László házelnök szerint a politikai életnek szüksége lenne egészséges versenyre, mert a Fidesznek sem tesz jót, hogy nincs versenytársa.

Az Országgyűlés elnöke vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt 25 év azért sikerült felemásra, mert a hajdani elitcsoportok szembenállása már a kezdetektől azt tükrözte, hogy az alapvető értékekben sincs konszenzus. Ez pedig – mint fogalmazott – hideg polgárháború és nem demokratikus vita.

Az lenne a jó, hogy ha lenne egy normális, kiegyensúlyozott, politikai vitákban valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek

– mondta.

Beszélt arról is, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben nem lehet kompromisszumot kötni. Szerinte nincs erre lehetőség, amikor arról beszélnek, hogy a családokat kell-e a középpontba állítani, vagy arról, hogy kell-e a demográfiával foglalkozni. Hozzátette: aki ezekkel nem ért egyet, az nem a Fidesz ellenzéke, hanem a nemzet ellensége.

Kövér László a Fideszben történő fiatalítással kapcsolatban azt mondta, szükség van erre a folyamatra a párton belül, ugyanakkor fontos a régebbi politikusok tapasztalatainak összegzése is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-nél a generációváltás minőségcsökkenéssel járt, amit szerint a párt képtelen kezelni, és elképzelhető, hogy a szocialisták a lengyel baloldal sorsára jutnak, amely teljesen szétesett.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: