< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbánék kedvenc tanácsadó cége újabb zsíros megbízást nyert

| Mobile | RSS

Orbánék kedvenc tanácsadó cége újabb zsíros megbízást nyert

2015. december 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbánék kedvenc tanácsadó cége újabb zsíros megbízást nyert

Újabb nagy állami megbízást kapott a Századvég, amely telefonos közvéleménykutatást végez majd az EU-ban közel 800 millió forintért.

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alkotta konzorcium nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) uniós közvéleménykutatásról szóló megbízását – írta az Átlátszó.

A Századvég-csoporton kívül nem volt más ajánlattevő, a portál szerint a közbeszerzés hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással zajlott. A minisztérium ezt egy EU-s közbeszerzési szabály, a 2004/18/EK irányelv 31. cikkével indokolja, vagyis azzal, hogy a szolgáltatások teljesítését kizárólag egy meghatározott ajánlattevő képes teljesíteni bizonyos kizárólagos jogok védelme miatt.

A szerződés egy telefonos közvéleménykutatásról szól, amely “olyan aktuális társadalmi, politikai és közéleti témákat vizsgál az egyes országok közvéleményében, amelyek terén az egyes tagállami és az európai közvéleményben tapasztalható attitűdök a kormányzati döntéshozatal szempontjából kiemelten fontos információtartalommal bírnak” – olvasható a közzétételben.

A megbízás értéke bruttó 791 millió 851 ezer 074 forint. Ezért a Századvég azt vállalta, hogy az EU 28 tagállamában felhívnak telefonon ezer-ezer embert, és 15 perc alatt megkérdezik a véleményüket az aktuális közéleti, társadalmi és politikai témákban, hogy ezzel segítsék a magyar kormányt a döntéshozatalban – tette hozzá a beszámoló.

Az eredményekről többek között országonkénti és közös adatbázist készítenek, az eredményeket és összefüggéseket táblázatban is összefoglalják, és más mellett 29 prezentációt is készítenek, egyenként legalább 20 diával.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 147 megnézve, 1 alkalommal mai nap |