< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Miért kell a Fidesznek ez a bulvárbrancs?

| Mobile | RSS

Miért kell a Fidesznek ez a bulvárbrancs?

2015. december 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Miért kell a Fidesznek ez a bulvárbrancs?

szerző:Bódis András

Miért kell a Fidesznek ez a bulvárbrancs?
Amikor nekiláttunk a mai Heti Válasz címlapsztorijának, mely Andy Vajna szakmai és üzleti tevékenységét járja körbe, rutinból megnéztem a Facebookot. Mivel Andy Vajna nincs fent a közösségi portálon, a magát celebnőként futtató neje viszont akkor is „előugrik”, ha nem akarom, erőt vettem magamon, és elkezdtem „fogyasztani” a jelenleg 42 ezer lájkolót maga mögött tudó Vajna Tímea oldalát.

Arra bármikor fogadtam volna, hogy lesznek majd képek ilyen-olyan kutyulikról; egyiküket a művésznő „az én kis hálás babámnak” nevezi. Abban is biztos voltam, hogy látom majd a hölgyet virágkoronával a fején, a családtagjaival és persze efféle meg afféle pózokban. Azt viszont nem gondoltam, hogy Vajna Tímea rá lenne szorulva a bujtatott reklámközlésre. Nézzünk csak néhány, az édibédi képek közé „ejtett” bejegyzést:

„Köszönöm ezt a szuper otthoni lézeres szőrtelenítő gépet:) Philips Lumea precision plus”

„A Miss Universe Hungary táncosai is ebben a szuper színes Cango&Rinaldi ékszerekben pompáznak majd! En is nagyon imadom, fiatalos, vagány es szikrazoan csillog”

„Köszönjük az Emirates nek és a HUGO BOSS nak a padd dock jegyeket. Andy Niki Laudaval es Bernie Ecclestone al beszélget Hungaroringen”

Kíváncsi voltam, ezt a fajta üzletszerű bájolgást más celeb is műveli-e, vagy csak Vajna Tímea „önkénteskedik” ilyen profin. Ezért a vele gyakran egy képen szereplő, 148 ezres kedveltségű Sarka Kata (Hajdú Péter televíziós személyiség élete párja) Facebook-oldalát is megnéztem. És lássunk csodát, itt is előjön az Emirates légitársaság reklámja, aztán egy rejtett utalás a kiváló Puma-dresszekre és szép sorjában a többi:

„Elindultunk helikopterrel a Hungaroringre az időmérő futamra! Köszönjük a meghívást az Emiratesnek!”

„Arra van időd, amire szeretnéd! Bevallom kicsit jobban lenne kedvem lefeküdni a tv elé, de a lelkemnek nem esne olyan jól, mint ez a kis mozgás, ami most fog következni! Hajrá, sosem késő elkezdeni! ‪#‎puma‪#‎ilovepuma‪#‎dress”

„Mikor felkért a T-kód kutatási program vezetője, hogy legyek a humánmegfigyelés egyik résztvevője, még nem is sejthettem, hogy a baktövis milyen jótékony hatással lesz az egészségi állapotomra. A család, a munka és a mindennapok hatalmas összpontosítást igényelnek részemről, ahogy minden más nőtől is. Viszont mióta megismerkedtem a baktövissel, nem csak ezen a téren teljesítek sokkal jobban, hanem ha belenézek a tükörbe, azt látom, hogy feszesebb, üdébb lett a bőröm és néhány ráncocskával kevesebb is lett. Én tényleg hálás vagyok a T-kódnak!”

Annyit még illik tudni Vajna Tímeáról és Sarka Katáról, hogy újabban Rogán Antal felesége, Cecília is feltűnik az ilyen-olyan közös partifotóikon. Igazán nem szeretnék életvezetési tanácsadást nyújtani Rogán Antalnak, nem kérem, hogy mentse ki Cecíliát ebből a bagázsból, de jó, ha tudja: konzervatív nézőpontból ez az elüzletiesedett celebéletmód vállalhatatlan. Ráadásul politikai következménye is van; amikor Rogán Cecília – példás együtemben az újdonsült barátnőkkel – elszivárványosítja a Facebook-profilképét, az bizony kihat a „házasság = 1 férfi + 1 nő” képletet az alaptörvénybe is beleíró Fidesz megítélésére.

Amikor anno a Miniszterelnökség tanácsadóvá emelte a volt munkásőr Zoltai Gusztávot, Schmidt Mária azt mondta: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége volt ügyvezető igazgatója „megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött, amiért érdemes politizálnia”. Nos, a Vajna–Sarka-tengely is megtestesíti mindazt, amivel szemben egy értékelvű pártnak érdemes politizálnia.

Tudom, vannak néhányan, akik azt gondolják, a pillanat és a bulvár uralása nélkül nem nyerhet újra a Fidesz. Jelzésértékű, hogy a Rogán–Vajna klubba bejáratos miniszterelnöki főtanácsadó, Habony Árpád „jobboldali” médiavállalkozásának első darabja, a Lokál éppen egy félbulvár hetilap. Aztán ott van az Ómolnár Miklós által létrehozott ripost.hu; forrásaim egybehangzóan állítják, a volt Story-főszerkesztő Habonyéknak prezentált az indulás előtt, azaz nincs kizárva, hogy idővel ez a médium is beolvad az új jobboldali szuperholdingba.

Kétségtelen tehát: a bulvárban egyre profibb a Fidesz. Csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a 2018-as választási győzelem záloga. Engem például tökéletesen elkedvetlenít…
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 691 megnézve, 1 alkalommal mai nap |