< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pokolgépes támadássorozatot hajtott végre az ISIS Éttermeknél robbantottak, sokan meghaltak

| Mobile | RSS

Pokolgépes támadássorozatot hajtott végre az ISIS Éttermeknél robbantottak, sokan meghaltak

2015. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pokolgépes támadássorozatot hajtott végre az ISIS
Éttermeknél robbantottak, sokan meghaltak

Legkevesebb 16-an meghaltak és 30-an megsebesültek egy északkelet-szíriai nagyváros, Kamisli több étterme ellen végrehajtott pokolgépes támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalt magára – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

szíria_étterem-bomba576A londoni székhelyű emigráns szervezet arról tájékoztatott, hogy a merényleteket szerda este követték el a város különböző pontjain. Rámi Abderrahmán, az OSDH igazgatója az AFP francia hírügynökségnek Bejrútban elmondta, hogy legalább egy robbantást öngyilkos merénylő okozott.

Az AFP egyik helyszíni tudósítója szerint a támadásokat a török és iraki határhoz közel fekvő település három étterme ellen indították, amelyek a merényletek elkövetésekor zsúfolásig telve voltak. Az a vendéglátóhely, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a város keresztény negyedében található – tette hozzá a francia hírügynökség riportere. Az OSDH úgy tudja, hogy mindhárom étterem a településnek azon a részén van, amelyet a kormányerők uralnak.

A 200 ezer lakosú Kamislit a damaszkuszi rezsim és a helyi kurd hatóságok megosztva ellenőrzik. Utóbbiak Szíria északi és északkeleti részén több övezetet is fennhatóságuk alá vontak és autonóm közigazgatású területté nyilvánítottak.

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot (IÁ), ám addig még hosszan tartó utcai harcokra kell számítani – jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna műsorában kedden. Kaiser Ferenc emlékeztetett, hogy hosszú és heves utcai harcok árán Ramadit már visszafoglalta az iraki hadsereg, illetve az amerikaiak és az oroszok likvidálták az IÁ több vejezőjét is. Ugyanakkor Faludzsa és Moszul még mindig az IÁ kezén van.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 1123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |