< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Terrorfenyegetettség Az oroszok likvidálták az Iszlám Állam több vezetőjét

| Mobile | RSS

Terrorfenyegetettség Az oroszok likvidálták az Iszlám Állam több vezetőjét

2015. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Terrorfenyegetettség
Az oroszok likvidálták az Iszlám Állam több vezetőjét

Az orosz légierő csapása megölte az Iszlám Állam dzsihadista szervezet több vezetőjét, amikor azok értekezletet tartottak a szíriai Rakka közelében.

Egy Szu-34 orosz vadászbombázó (Wikipedia)

Ezt közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Az IÁ vezetőinek készülő tanácskozásáról szóló értesüléseket az egyik ellenzéki fegyveres csoporttól kapták, amely az ország északkeleti felében tevékenykedik – mondta az orosz vezérőrnagy, aki hozzáfűzte, hogy a területet ezután két napon keresztül megfigyelés alatt tartották a levegőből.

Konasenkov megjegyezte: a találkozó helyszínének adatait a szíriai “ellenzék hazafias érzelmű erőinek képviselőitől” kapták.

Miután megerősítették, hogy az iszlamisták vezetői megérkeztek, egy Szu-34-es típusú vadászbombázó csapást mért a találkozó helyszínéül szolgáló épületre, megsemmisítve azt és mindenkit, aki benne tartózkodott – mondta Igor Konasenkov.

A szóvivő nem közölte, hogy mikor történt a támadás.

Szeptember vége óta Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök kérésére légicsapásokat hajt végre Szíriában, és támogatja a dzsihadisták és más felkelőcsoportok ellen harcoló kormánycsapatokat.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 1143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |