< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: TV2 – Vajna Fonyónak is fizethet?

| Mobile | RSS

TV2 – Vajna Fonyónak is fizethet?

TV2 – Vajna Fonyónak is fizethet?

Fotó: Tóth Gergő

Korábbi értesüléseinkkel szemben Andy Vajna mégsem tartott tegnap sajtótájékoztatót TV2-ügyben. Forrásunk szerint az eseményen vélhetően arról lett volna szó, hogy a kormánybiztos megkapta banki partnereitől a kölcsönöket, és kifizeti a csatorna vételárát.

Vajna hitelezői közt ott van az állami tulajdonú Eximbank és MKB Bank is, bár a közlések szerint a kaszinómogul filmügyi kormánybiztosnak „piaci alapú kölcsönt” folyósítanak, amelyek nem érintenek közpénzeket. Amennyiben Vajna valóban fizetni készül, Simicska Lajos üzleti köre is jól járhat, hiszen a TV2 Média Csoport Kft.-t (ezt venné meg az egykori producer) tulajdonló TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosa a cégjegyzék szerint – egy korábbi kölcsönszerződés alapján – a csatornára szintén igényt tartó Fonyó Károly. Tehát a vételárból neki is részesülnie kellene.

Ugyanakkor az egy dolog, hogy Vajna kifizeti a nagyjából 20 milliárd forintos vételárat, ám kérdés, hogy a továbbiakban hogyan fogja fenntartani az évi 6-8 milliárdos veszteséget termelő TV2-t. Szakértők szerint a kormányzati megrendelések, illetve a régóta esedékes terjesztési díj bevezetése biztosan nem elég ahhoz, hogy a csatorna nyereséges, vagy akár csak nullszaldós legyen.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 1112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |