< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Különös adat derült ki Ákos cégéről

| Mobile | RSS

Különös adat derült ki Ákos cégéről

2016. január 4. | hozzászólás | Közélet

Különös adat derült ki Ákos cégéről

Kovács Ákos cége három éve uniós támogatást is nyert, mérlegfőösszege 2014 végén elérte az 576 millió forintot, mégsem fizetett osztalékot.

Különös adat derült ki Ákos cégéről

Kovács Ákos cégének mérlegfőösszege 2014-ben meghaladta azt 576 millió forintot, ennek ellenére sem tavalyelőtt, sem az azt megelőző években nem hagytak jóvá tulajdonosi osztalékfizetést – írja a Napi.hu. A 2014-es évet 97 millió forintos nyereséggel zárta a bt. 2012-ben uniós támogatást is elnyert.

Öt éve 261, 2012-ben pedig 241 milliós forgalmat bonyolított a Kovács Ákos tulajdonában álló Fehér Sólyom Bt., tavalyelőtt pedig 267 millió forint volt a bevétele. Az adózott eredményt viszont az eredménytartalékba helyezték, osztalékot nem fizettek.

A Fehér Sólyom Bt.-t 1992-ben alapították, beltagja Kovács Ákos, kültagja pedig a felesége, Őry Krisztina. Egy bejelentett dolgozójuk van, tavaly az átlagos statisztikai létszám két fő volt, bérre pedig 1,68 millió forintot fizettek ki. A Bt. 2012 októberében 27,965 millió forintos uniós-magyar támogatást is elnyert, a projekttel kapcsolatos kifizetés legutóbb tavaly februárban volt.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az elmúlt években 26,5 millió forintért kötött szerződést a Fehér Sólyommal. A cég szignálokat, zenei anyagokat, illetve két koncertfelvételt adott el a közszolgálati csatornáknak. A nemrég szerződést bontó Magyar Telekom Nyrt. mellett az Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) is támogatta Ákos koncertjeit, 2012-ben az országos turnét 9 millió forinttal szponzorálták.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 426 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: