< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Levágni az ISIS fejét – drámai reklámmal jelentkezett Donald Trump

| Mobile | RSS

Levágni az ISIS fejét – drámai reklámmal jelentkezett Donald Trump

2016. január 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Levágni az ISIS fejét – drámai reklámmal jelentkezett Donald Trump

A republikánus elnökjelölt-aspiráns ismerős jelszavakkal durrantja be tévékampányát: fal a déli határon, a muszlim bevándorlás leállítása. Donald Trump első tévéhirdetése annyira drámai, hogy már-már az Iszlám Állam is megirigyelné.

A muszlimokkal, a bevándorlással és a terrorizmussal foglalkozik Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns első televíziós reklámja, amelyet helyi idő szerint hétfőn mutattak be.

A harminc másodperces videó megismétli a republikánus elnökjelölt-aspiráns erős bírálatokat szült álláspontját, miszerint átmenetileg meg kellene tiltani muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, valamint kemény intézkedéseket ígér az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és általában a terrorizmus ellen. “Ő (Trump) gyorsan lefejezi az Iszlám Államot és elveszi az olajukat” – szól a szöveg a reklámban.

A harminc másodpercben képek láthatóak a San Bernardinóban elkövetett tömegmészárlás tetteseiről és egy rakétát kilövő amerikai hadihajóról. A mexikói határra építendő fallal kapcsolatban (ez is Trump ígérete) illegális határátlépőket mutogattak. A spot Donald Trump legismertebb kampánymondatával zárul, amelyet tapsoló és hurrázó tömeg előtt mond el: “Ismét naggyá tesszük Amerikát!”.

Marokkóból importálták a határátlépőket a filmhez

Mint azonban a Tampa Bay Times című floridai lap kiderítette, az illegális határátlépőkről készített képkockákat – a reklám sugallatával ellentétben – valójában nem az amerikai-mexikói határon, hanem Marokkóban rögzítették. A kampánystáb azonnal reagált, s ezt azzal magyarázta: szándékosan döntöttek így, mert így szerették volna jelezni, hogy milyen is lesz az amerikai-mexikói határ, ha nem történik változás a bevándorlási politikában.

Trump a napokban jelentette be: januártól hetente kétmillió dollárt költ televíziós reklámokra. A republikánusok elnökjelöltségére pályázó milliárdos üzletember első kampányfilmjét keddtől kezdik vetíteni Iowában és New Hampshire-ben. A két keleti parti szövetségi államnak meghatározó szerepe van az amerikai elnökválasztások idején, mivel elsőként itt tartanak előválasztást.

A választási kampány “nagyüzeme” e két államban hétfőn már meg is kezdődött. New Hamsphire-ben kampányolt Marco Rubio republikánus párti elnökjelölt-aspiráns, valamint Bill Clinton demokrata párti volt elnök is, aki az előző nap szállt be felesége, Hillary Clinton kampányába.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |