< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Sajtóközlemény / Életet mentettek a kisteleki tűzoltók

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény / Életet mentettek a kisteleki tűzoltók

2016. január 5. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Életet mentettek a kisteleki tűzoltók

A havas, csúszós utak ellenére kevés baleset történt a megye útjain, egy személyautó borult árokba. Kisteleken pedig egy idős asszony életét mentette meg a tűzoltói beavatkozás.

Egy sószóró autó műszerfala gyulladt ki hétfőn este Szeged-Kiskundorozsma településén. A szegedi egység érkezett a helyszínre, akik poroltó segítségével oltották el a jármű motorterében keletkezett tüzet, majd hőkamerával vizsgálták át a műszaki berendezéseket. Az eset során senki sem sérült meg.

A havas, jeges úton megcsúszott és árokba borult egy személyautó hétfőn este a 75-ös úton, Szatymaz közelében. A jármű sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, de a roncsok közé szorult. A szegedi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Éjfél előtt pár perccel egy idős asszony tárcsázta a tűzoltók segélyhívó számát. Elmondta, hogy még kora délután esett el saját lakásában, sérülései miatt már órák óta magatehetetlenül feküdt a lakásában. Az asszony két napja költözött a házba, sem az utcanevet, sem a házszámot nem tudta megadni a szegedi főügyelet munkatársainak. Pontos cím hiányában csak a környék leírása alapján találták meg a kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a házat. Végül kéziszerszámok segítségével hatoltak be a bejárati ajtón, ahol megtalálták a földön fekvő sérültet. A tűzoltók azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik az asszonyt a szegedi klinikára szállították.

Üdvözlettel:

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Leave a Reply 3856 megnézve, 1 alkalommal mai nap |