< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 168 Óra Online írása Újabb bizottsági vétó a paksi bővítésnek

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Újabb bizottsági vétó a paksi bővítésnek

2016. január 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

fecsego_avatar1A fecsego.eu jó, nagyon jó!

168 Óra Online írása
Újabb bizottsági vétó a paksi bővítésnek

Újabb pofont kapott a már így is ezer sebből vérző paksi bővítés: nyilvánosságra került az Európai Bizottság levele a tiltott állami támogatás miatt indított vizsgálatról.

Az anyagból kiderült, hogy a kormány érvelése a bővítés jogi és üzleti megalapozottságáról még légvárnak is szánalmas, és olyan elképesztő részletek is láthatóvá váltak, hogy a kormány minden túlköltést egyoldalúan felvállalt – írja közleményében Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

A párt felhívja a kormány figyelmét arra, hogy ne a saját, hanem az ország érdekeit nézze, és állítsa le a paksi bővítést.

A versenyjogi főbiztos leveléből nemcsak az derül ki, hogy Orbán katasztrofálisan rossz üzletet kötött Putyinnal – ha a beruházás költségei elszállnak, a túlköltést a magyar félnek kell fizetnie –, de az is, hogy az Európai Bizottságot nem győzték meg a kormányzat érvei. A bizottság nem fogadta el, hogy a projekt nem tartalmaz állami támogatást, ugyanis álláspontjuk szerint az Orbán-kabinet a költségeket szisztematikusan alul-, a várható bevételeket pedig felülbecsülte.

Mindez azt jelenti, hogy a kormány addig bűvészkedett az adatokkal, amíg azokból ki nem jött a megtérülést igazoló eredmény.

Az LMP szerint a kormány az ország jövőjével játszik és a magyar emberek érdekével megy szembe, ha az energiahatékonyságra és a megújulókra épülő 21. századi energiapolitika helyett a bukott, elavult, hazánkban is népszerűtlen atomprojektet tovább erőlteti.

„Már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy az előkészítetlen, a szabályozási és a piaci környezet helyett kizárólag a politikai érdekekre figyelő atomalku elhibázott és semmibe veszi hazánk valós érdekeit. Ismételten felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy ne a saját, hanem az ország érdekeit nézze, és állítsa le a paksi bővítést” – fogalmaz az LMP közleménye.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |