< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 168 Óra Online írása Soros: Putyin kívülről támadja az Uniót, Orbán belülről

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Soros: Putyin kívülről támadja az Uniót, Orbán belülről

2016. január 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása Soros: Putyin kívülről támadja az Uniót, Orbán belülről

Soros György szerint Orbán Viktor kétségbe akarja vonni a német kancellár vezető szerepét Európában, valamint igyekszik aláásni a földrész alapelveit – írja a Wirtschaftswoche.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy harapófogót: Putyin kívülről támadja az Uniót, a magyar miniszterelnök belülről. Jól mutatja ezt – tette hozzá az üzletember – hogy a magyar politikus miként bírálta Merkelt a CSU kongresszusán. És nincs egyedül, Kaczynski nagyon hasonló irányvonalat követ. Saját befolyásuk erősítésére mindketten szítják az etnikai és vallási kirekesztést. Ez Sorost a két világháború közti időszakra emlékezteti, amikor mind Horthy, mind Pilszudski marsall igyekezett minden demokratikus intézményt a kezébe kaparintani. Napjainkban ugyanez a helyzet.

De ennél rosszabb, hogy az unióban felül kerekednek a nacionalista irányzatok, Európában már nem létezik az egyenjogú és önkéntes partnerség. Talán a németek kivételével, minden állam jóformán csakis a saját érdekeit nézi. Ám ha valaki meg tudja akadályozni a földrész szétesését, azok a németek. Csak el kell dönteniük, hogy vállalják-e a felelősséget a kontinensért, úgy, ahogyan azt az amerikaiak 45 után tették. Soros szerint Merkel látja a kockázatot, hogy a kormányfői tisztségébe kerülhet a menekülthullám, de a kancellár számára itt az elv a fontos.
Soros beszélt arról is, hogy azért vonult vissza a tőzsdétől, mert félti az emberiséget. Úgy érzi, hogy a pusztulás veszélye fenyegeti az egész nyugati civilizációt, ezért ennek megakadályozására összpontosít.

(Szelestey Lajos/Klubrádió)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 164 megnézve, 1 alkalommal mai nap |