< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A magyar válogatott megnyerte első meccsét a férfi kézilabda EB-n

| Mobile | RSS

A magyar válogatott megnyerte első meccsét a férfi kézilabda EB-n

2016. január 18. | hozzászólás | Sport
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

A magyar válogatott megnyerte első meccsét a férfi kézilabda EB-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-27-re nyert a montenegrói csapat ellen a lengyelországi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnok első fordulójában.

A két csapat történelmi, első egymás elleni mérkőzése több szempontból is fontos volt: egyrészt a jó rajt miatt, valamint azért, mert mindketten az Eb-n kiosztásra váró két olimpiai selejtezős hely egyikéért küzdenek. A gdanski kvartettben hasonló okból harcol az orosz válogatott is.

A magyar válogatott megnyerte első meccsét a férfi kézilabda EB-n

A megfiatalított magyar együttesnek ez volt az első igazi felmérője Talant Dujshebaev szövetségi kapitány vezetésével, és rögtön nekiugrott ellenfelének. Az 5. percben már 5-1 volt az állás, amikor a rivális időt kért. A lendület nem tört meg, tovább nőtt a különbség (8-2). Újabb időkérést követően már a montenegróiak is rendezték soraikat, és megkezdték a felzárkózást. Timuzsin büntetőt rontott, s lassan csökkent a különbség, ám egy emberhátrányos góllal sikerült 15-11-re ellépni.

A szünet után Nagy Lászlót kiállították, ám az emberhátrányban Mikler jól védett. A nehéz időszak átvészelése után megint a magyar csapat akarata érvényesült. A montenegróiak folyamatosan cseréltek, végül egy olyan sort sikerült pályára küldeniük, amely 25-23-ra alakította az állást. A hajrában azonban jobban összpontosított a Dujshebaev-csapat, amely végül öt góllal megnyerte a fontos összecsapást.

A montenegróiaknak az volt fennállásuk hetedik Eb-találkozója, és még egyszer sem tudtak győzni.

Dujshebaev a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta: a győzelemmel és a lőtt gólok számával elégedett, ám sok gólt kapott a csapata

Idegesen kezdett mindkét válogatott, de mi előbb nyugodtunk meg, és elhúztunk. A támadójátékunk rendben volt, de sokat kell javulnunk védekezésben.

Mikler Roland:

Az összjátékunk rendben volt végig, és a beállósaink teljesítnénye is nagyon jó volt. Bízom benne, hogy a védekezésünk még jobb lesz. A fiatal játékosaink ugyan izgultak, de mégis jól játszva mutatkoztak be első Eb-mérkőzésükön.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 2696 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: