< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Évértékelő Gyurcsány: Pusztul az ország//// Année d’évaluation Gyurcsány: Le seul pays

| Mobile | RSS

Évértékelő Gyurcsány: Pusztul az ország//// Année d’évaluation Gyurcsány: Le seul pays

2016. január 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu ó, nagyon jó!
Évértékelő
Gyurcsány: Pusztul az ország

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédet tart a budapesti Hotel Marriott Erzsébet-termében
Fotó: Marjai János / MTI
Vissza kell adni az iskolát a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és a településeknek – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten, tizenkettedik évértékelő beszédében.

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt Sokak Magyarországa című, februárban bemutatandó programjából részleteket idézve az oktatás, a kultúra és a művészet világát nevezte az ország legfontosabb kezelendő problémájának, amelyet szerinte az egészségügy rendbetételének kell követnie. A politikus azt mondta, Magyarország legfőbb érdeke és célja nem a kevesek gazdagodása, hanem a sokaság felemelése és új távlatok kinyitása. A DK olyan világot ajánl, amelyben a tisztesség, a felemelkedés az előremenetel alapja, nem a bűn, az árulás, a lopás – jelentette ki.
„A Fidesz elárulta a magyarokat”

„Az országvédelem erőt sugárzó hamis díszletei mögött pusztul az ország. Urizáló, fennhéjazó, korrupt módon gazdagodó kevesek az egyik oldalon, és rengeteget gürcölő, elárult, reményét vesztett sokaság a másik oldalon” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A sokak Magyarországa alatt olyan otthonra, olyan hazára gondol, ahol nem csak az gyógyul, aki megengedheti magának, ahol mindenki tanulhat, aki szorgalmas és tehetséges, ahol a munkát tisztességesen megfizetik – magyarázta a DK elnöke, szerinte a mai Magyarország nem ilyen.

Orbán Viktor vezetésével a Fidesz elárulta a magyarokat, a közös hazát, míg a miniszterelnök kegyeltjei, szurkolótársai, barátai elképesztő mértékben gazdagodnak és gyarapodnak – mondta.

A Fidesz, amely szitokszóként emlegette a privatizációt, a menekültválság árnyékában elkótyavetyéli az egyik legnagyobb nemzeti vagyont, a földet, megszervezve ezzel a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb és legkorruptabb privatizációját – jelentette ki. Magyarországnak ma nem kormánya van, hanem egy „politikusi jelmezbe öltözött bűnszövetkezet vezeti az országot”, amelynek az élén a miniszterelnök áll – hangsúlyozta a volt kormányfő.
Jól járnánk a szakemberekkel

A menekültválságra áttérve úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor szélsőséges álláspontot képvisel, amikor „ki akarja rekeszteni” a menekülteket. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a biztonság garantálása mellett korlátozott, ellenőrzött, szabályozott módon Magyarország nemcsak képes befogadni embereket, de jól is jár az ide érkező szakemberekkel.

Lehet, hogy a miniszterelnök rövid távon megnyer egy politikai játszmát, de történelmi értelemben elveszíthet mindent, amiért Magyarország évszázadok óta küzd, ez túl nagy ár azért, hogy „egy kis nagyember hadakozzon saját, helyenként skizofrén meggyőződésével a világ ellen” – jelentette ki.
Itt nincs könnyű megoldás

A párt elnöke a DK február 13-ai kongresszusán bemutatandó programját előrevetítve közölte: meg kell állapodni az oktatás világának következő egy évtizedéről a pedagógusokkal és azokkal, akik értenek az oktatáshoz. Vitatta, hogy 50 százalékos béremelést kellene megvalósítani, mert, mint fogalmazott, emlékszik még, „mi lett ennek a vége 2002-ben”. Szerinte tíz éven belül kellene évi 15, majd 10 százalékos emeléseket végrehajtani, mert „nem lehet olyan fontos hatalomra kerülni, hogy olyat ígérjünk, amely rosszat tesz az országnak”.

A gyógyítás világáról szólva kijelentette: az egészségügyből több pénz hiányzik, mint az oktatásból, mintegy 400 milliárd forint. Úgy ítéli meg, hogy a forrás előteremtéséhez először a szakma és az ország támogatását kell megszerezni. Itt nincs könnyű megoldás – fogalmazott.
„Gazemberek, akik együttműködnek a kormánnyal”

A gazdaság ügyeivel kapcsolatban azt idézte fel, hogy míg kormányzása idején érkezett Magyarországra a Mercedes-gyár, a jelenlegi kabinet ténykedése alatt a Land Rover inkább Szlovákia mellett döntött, holott – mint mondta – mintegy 40 százalékkal nagyobb adókedvezményt ígért neki Magyarország.

Az oktatás és az egészségügy kérdései mellett „picike” problémaként, de szólt a terrorveszélyhez kapcsolódó alaptörvény-módosításról is, amely különleges intézkedések bevezetésére adna módot. Kijelentette: ahogy a Fidesz visszaélt a kétharmadával, ugyanúgy élne vissza egy ilyen felhatalmazással. Úgy folytatta, hogy „nem lehet együttműködni a Fidesszel a kiherélt Alkotmánybíróság feltöltésében”, és gazembernek nevezte azokat, akik együttműködnek a kormánypártokkal.

Szavait úgy zárta: a DK készen áll arra, hogy tegyen Magyarországért, a köztársaságért és Európáért.

Gyurcsány Ferenc egy belvárosi szálloda rendezvénytermében beszélt a helyiséget megtöltő hallgatóságához.

forrás:mno.hu

www.fecsego.eu bon, très bon!
Année d’évaluation
Gyurcsány: Le seul pays

Gyurcsany, Président de l’évaluation annuelle de la Coalition démocratique prendra la parole à l’hôtel Marriott Budapest Hôtel Elizabeth Hall
Photo Marjan John / MTI
Doit être de l’école pour les enfants, les enseignants, les parents et les communautés de retour – a déclaré Gyurcsany à Budapest le samedi, le discours annuel d’évaluation douzième.

Président de la Coalition démocratique, le Parti de nombreuses personnes en Hongrie, qui sera présenté en Février, citant les détails d’un programme mondial de l’éducation, de la culture et de l’art nommée problème le plus important du pays à traiter, qui, à son avis, devrait suivre la refonte des soins de santé. Le politicien a déclaré que le principal objectif de la Hongrie et non pas les intérêts de l’enrichissement de quelques-uns, mais pour soulever et ouvrir de nouvelles perspectives de la multiplicité. Le SE offre un monde où l’équité, la progression de l’ascension avec la base, et non pas du péché, de la trahison, de vol – at-il dit.
“Le Fidesz a trahi les Hongrois”

“Derrière la défense puissante de la destruction de faux paysages du pays du pays. Urizáló, dominateur, enrichissant corruption rares sur un côté, et beaucoup de labeur, trahi, la foule désespérée de l’autre côté “- a déclaré Ferenc Gyurcsány. Au cours de la Hongrie de beaucoup une maison, une pensée de la maison, ce qui non seulement guérit, il peut se permettre, où tout le monde peut apprendre qui est travailleur et talentueux, où le travail décemment rémunéré – a expliqué le président de la DK, il pense que la Hongrie d’aujourd’hui est pas ainsi.

Fidesz, dirigé par Viktor Orban a dit que les Hongrois, la patrie commune, tandis que les sbires de le Premier ministre, les autres fans, amis énormément enrichis et de prospérer – at-il dit.

Fidesz, qui a parlé de privatisation szitokszóként, dans l’ombre de l’un de la richesse nationale de la plus grande crise de réfugiés, la terre, organisée avec le plus grand et le plus corrompu privatisation de la période post-transition – at-il dit. La Hongrie d’aujourd’hui est non pas le gouvernement, mais une «organisation criminelle dirigée par des politiciens vêtus dans le pays”, qui est dirigé par le Premier ministre – l’ancien chef du gouvernement a souligné.
Eh bien, nous marchions aux professionnels

Passant à la crise des réfugiés était d’avis que Orban représente une position extrême quand il “veut exclure” réfugiés. Gyurcsany a déclaré, en plus d’assurer la sécurité est limité, contrôlé et réglementé de manière Hongrie non seulement peut absorber les gens, mais il apporte aussi des experts à partir d’ici.

Peut-être le premier ministre dans le court terme pour gagner un jeu politique, mais le sens de l’histoire, tout à perdre, pourquoi la Hongrie a lutté pendant des siècles, il est trop gros prix à payer pour «un grand homme peut lutter contre leurs propres convictions, parfois schizophrènes contre le monde” – at-il dit.
Il n’y a pas de solution facile

Président du parti dans le Février 13 DK-pi a présenté le programme d’anticiper Congrès dit: pour être accepté dans la prochaine décennie, le monde de l’éducation des éducateurs et ceux qui comprennent l’éducation. Interpellés à un salaire de 50 pour cent d’augmentation, il doit être fait parce que, comme on dit, vous vous souvenez, “ce serait la fin de 2002″. À son avis, il devrait être de 15 et 10 pour cent des augmentations par an à mettre en œuvre dans les dix ans, parce que «vous ne pouvez pas être ce pouvoir important que promet de tout ce qui est mauvais pour le pays.”

Le monde de la médecine a déclaré franchement: plus d’argent pour allégation de santé fait défaut, comme dans l’éducation, quelque 400 milliards de HUF. Il considère que la source peut être crée pour la première fois d’obtenir le soutien de la profession et du pays. Il n’y a pas de solution facile – mettre.
“Villains qui coopèrent avec le gouvernement”

En ce qui concerne les questions économiques, il a rappelé que si la gouvernance est arrivé en Hongrie durant l’usine Mercedes, sous l’actuelle Land Rover à la place de ses activités Cabinet a décidé de la Slovaquie, bien que – comme il dit – environ 40 pour cent plus d’allégements fiscaux lui a promis la Hongrie.

En plus des questions de l’éducation et de la santé problème “petit”, mais dit que la Loi fondamentale de modifications liées au terrorisme, ce qui permettrait la mise en place de mesures spéciales. Il a déclaré qu’il avait abusé de deux tiers du Fidesz, aussi vivant pour une telle autorisation. Il a continué, “ne pas coopérer avec le Fidesz castré l’insertion de la Cour constitutionnelle” et les appela méchant qui coopèrent avec les partis de gouvernement.

Ses paroles étaient si proches: DK prêt à faire la Hongrie la République et de l’Europe.

Ferenc Gyurcsány dans une salle de conférence d’un hôtel du centre-ville de parler à son auditoire qui remplissait la salle.
Source: mno.hu
Google Fordító cégeknek:Fordítói EszközökWebhelyfo

Leave a Reply 159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |