< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 168 Óra Online írása Per Magyarország és a MÁV ellen

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Per Magyarország és a MÁV ellen

2016. január 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

168 Óra Online írása
Per Magyarország és a MÁV ellen

Az Egyesült Államokban újraindulhat a per, amelyet magyar holokauszt-túlélők indítottak Magyarország ellen. Egy columbiai körzeti fellebbviteli bíróság ugyanis helyt adott a 14 felperes keresetének, miszerint az 1947-es nemzetközi békeszerződés nem ad felmentést az állam képviselőinek a több mint 500 ezer zsidó halálában viselt felelősségük alól- adta hírül az AP hírügynökség.

Két évvel ezelőtt egy szövetségi bíró éppen arra hivatkozva állította le az eljárást, hogy az ellentétben áll a békemegállapodásban foglaltakkal.

Egy hasonló ügyben pedig tavaly az egyik Chicago-i bíróság kimondta, hogy az érintetteknek előbb a magyar igazságszolgáltatásnál kell jogorvoslatot keresniük.

A mostani, 6 éve indult perben azzal vádolják a magyar államot és a MÁV-ot, hogy mindkettő együttműködött a nácikkal a zsidók transzportálásában és vagyonuk elkobzásában.

A magyar fél azzal érvelt, hogy csakis a békeegyezmény keretében lehet kártérítést kérni, ám ezt a bíró elutasította, mint ahogy azt is, hogy az ügy politikai vonatkozásait nem a jog eszközeivel kell tisztázni.

(AP/Szelestey Lajos/Klubrádió)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |