< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Korlátozna a külföldi munkavállalók számát az osztrák kancellár

| Mobile | RSS

Korlátozna a külföldi munkavállalók számát az osztrák kancellár

2016. február 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó
Korlátozna a külföldi munkavállalók számát az osztrák kancellár

Csökkenté a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát, és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket az osztrák kancellár, írja az Österreich című osztrák napilap, amit az MTI szemlézett.

Werner Faymann továbbá nem támogatja, hogy a szóban forgó munkavállalók kiküldetését állandósítsák. A kancellár által ismertetett szigorítást az összes ágazatban érvényessé tennék. A lap által ismertetett javaslatcsomag szerint felülvizsgálnák az alkalmazás feltételeit, hogy a munkaadóknak ne érje meg külföldi munkaerőt foglalkoztatni.
GettyImages-485339138
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A kancellár korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz. A politikus a növekvő munkanélküliség miatt akarja megvitatni ezt a kérdést, egyúttal csökkentené az unió esetleges bővítésekor beáramló kelet-európai munkavállalók számát is. Faymann úgy vélte, hogy túl sok munkavállaló érkezik Ausztriába, mivel itt kevésbé nehéz munkát láthat el.

Faymann szerint azonos munkáért, azonos bérezés jár. Egy magyar munkavállaló Ausztriában ugyanannyi bért kapna, mint a többi Ausztriában dolgozó – hozta fel példaként a kancellár. Magyarázata szerint jelenleg egy Magyarországról érkezőt előnyösebb feltételekkel lehet foglalkoztatni Ausztriában, mint egy osztrák állampolgárt.

forrás:index.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |