< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A Red Bull nem fogja megváltani a világot, de…

| Mobile | RSS

A Red Bull nem fogja megváltani a világot, de…

2016. február 26. | hozzászólás | Sport

A Red Bull nem fogja megváltani a világot, de…

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

A csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, a Red Bull jó helyzetben van az idény első kollektív tesztje után. Noha arra nem számít, hogy az istálló 2016-ban „megváltja a világot”, magát a karosszériát roppant ígéretesnek tartja.

Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

Ricciardo nagyjából 200 kört (több mint 900 kilométert) teljesített a Red Bull legújabb versenygépével, mielőtt a teszt harmadik és negyedik napjára „átadta” azt csapattársának, Danyiil Kvjatnak. Bár a Renault véleménye szerint nem tett komolyabb előrelépést hajtóegységével, magát a csomagot ígéretesnek tartja az első gyakorlás után. És ami szintén jó hír a folytatásra nézve, eddig az autó megbízhatósága sem okozott neki annyi fejtörést, mint az előző években.

Most tehát stabilabbnak tartja az alapokat és biztatóbbnak a látottakat. „Elégedettek lehetünk azzal, ami a rendelkezésünkre áll” – mondta az első teszt összegzéseként. „A megbízhatóság elég jó volt, ami mindenképpen pozitív. Elég sok kört teljesítettünk, én azt hiszem megtettem vagy 200-at a két nap alatt. Ezzel elégedett vagyok, és annak is örülök, hogy végre autóba ülhettem. Jó újra itt lenni! Hamar felvettem a ritmust, és a folytatásban is jól alakultak a dolgok számomra” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

„Ez így egészen jó volt. Barcelonába általában a jerezi teszt után utazunk, ahol már elvégeztük az… az alapozást. Viszont most is minden rendben ment a csapat számára, szóval elégedett vagyok. Egyelőre mindenki pozitív, úgy érezzük, jó helyzetben vagyunk. Persze, nem gondolom, hogy az év első felében majd megváltjuk a világot, de egészen jó úton járunk. Majd meglátjuk, milyen eredményeket szerzünk Melbourne-ben” – magyarázta a háromszoros futamgyőztes.

A Red Bull kettőse összesen 369 kört teljesített a négy nap alatt; náluk csak a Mercedes, a Toro Rosso, a Sauber és a Williams bizonyult szorgosabbnak. Nem meglepő tehát, hogy a vezető versenymérnök, Guillaume Rocquelin is elégedett. „Az első teszten mindenki arról akar meggyőződni, hogy az autó megbízhatóan üzemel. Teljesítettük a feladatainkat, és most ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Még van négy napunk, ez az időszak pedig izgalmasnak ígérkezik, hiszen nemcsak a teljesítményt kell ellenőriznünk, hanem az eljárásokat is, mint például a kerékcsere” – nyilatkozta.

Daniel Ricciardo (Fotó: Bearne / XPB Images) Daniel Ricciardo (Fotó: Bearne / XPB Images)
forrás:híradó.hu
Leave a Reply 2662 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: