< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nagyon elverték a Fideszt Salgótarjánban

| Mobile | RSS

Nagyon elverték a Fideszt Salgótarjánban

2016. február 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Nagyon elverték a Fideszt Salgótarjánban

Az atv.hu nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a mintegy negyven szavazókör több mint felében a baloldali jelölt győzött a salgótarjáni időközi polgármester választáson. Tény, hogy míg két éve 50 szavazattal nyert a baloldal jelöltje, most több mint ezerhétszáz szavazattal győzött az MSZP-DK-TVE által indított Fekete Zsolt. Ez közel 12 százalékos különbség. A Jobbik jelöltje 6 százalékot ért el.
Nagyon elverték a Fideszt Salgótarjánban
Fekete Zsolt. Fotó: MTI

Fél nyolcas információink szerint Fekete Zsolt, a baloldal (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület) jelöltje 900 szavazattal vezetett a Fidesz jelöltje előtt. Egy vezető szocialista politikus lapunknak úgy fogalmazott, hogy jelentős baloldali győzelem született Salgótarjánban. A 20 óra utáni hivatalos adatokat követően kiderül, mennyire voltak pontosak forrásaink.

A tények

Az adatok 30 százalékos feldolgozottságánál az MSZP-DK-TVE közös jelölt Fekete Zsolt 400 szavazattal vezet a Fidesz jelöltje előtt.

40 százalékos feldolgozottságnál így fest a kép: 5100 szavazatból körülbelül 2600 ment a baloldali jelöltre, 2000 a fideszesre, 300 a Jobbikra, 70 a kommunistákra.

Nyílik az olló, pedig Kövér László megmondta

Az olló tehát nyílni látszik a szavazatok feldolgozásának előre haladtával. Pedig Kövér László is beszállt a kampányba, és burkoltan, indirekt módon, megfenyegette a helyieket mondván: városuk szempontjából akkor döntenek helyesen, ha olyan jelöltet választanak, aki képes együttműködni a kormánnyal.

47 százaléknál már közel 700 szavazat a különbség a baloldal jelöltje javára. A meccs eldőlt, a győzelem aránya a kérdés. A Munkáspárt szépen hajrázik: immár 98 szavazatnál tart. Stúdió.

55 százaléknál így alakulnak a számok: 7428 érvényes szavazatból 3811 Fekete Zsolté, 2993 a Fidesz-KDNP jelölt Simon Tiboré, míg 474 a jobbikos Hulitka Istváné. A baloldali és a kormánypárti jelölt között jelen állásnál 11 százalékos a különbség. De a surranópályán nagyon jön fel a Munkáspárt. További részletek hamarosan!

Thürmer már biztos negyedik

67 százalékos feldolgozottságnál kezdjük a kicsikkel: Thürmer Gyula 182 szavazatnál tart, a negyedik helyet már nem lehet elvenni tőle. A Jobbiké a bronz, most 583 voksnál tartanak, és – sportnyelven szólva – hol van még a vége?

A baloldali jelölt forrásainkra is rávert: már 970 szavazattal vezet a kormánypárti előtt, ebből tényleg nagy zakó lehet.

75 százaléknál 1210 szavazattal vezet Fekete: 5385:4175 a meccs állása Simon ellenében, mindez 10419 voks értékelése után. Nagyon fontos: eddig 75 érvénytelen szavazatot találtak.

A DK már ünnepel

“Salgótarján győzött – Szétesőben a kevesek Magyarországa”, olvasható a párt közleményében. “Miközben Orbán Viktor hamis sikerjelentésekkel áltatta a magyarokat mai évértékelőjén, a salgótarjániak nemet mondtak a Fidesz politikájára” írják.

82 százalékos feldolgozottsági adatok következnek: Fekete: 6026; Simon: 4720; Hulitka: 729; Thürmer: 226. Az első és a második között tovább nyílt az olló.

Az Index tudósítása szerint Tóbiás József szocialista pártelnök azt mondta, a salgotarjániak döntése egyértelmű üzenet Orbán Viktor délutáni beszédére. Az eredmény jelzi, hogy „az emebrek nemet mondtak a zsarolásra és a gyűlöletkeltésre.”

A salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, hogy egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országot teremtsünk – mondta Tóbiás az MTI szerint.

A fideszes jelölt elismerte vereségét, telefonon gratulált a győztesnek, de azt mondta, az eredménynek nincs országos jelentősége

Közben a választási iroda munkatársai sem tétlenkedtek: az adatok 90 százalékát már feldolgozták. Ebből pedig az látszik, hogy a győztes a voksok közel 52 százalékát kapta, míg a második helyezett 40 százalékot szerzett. A harmadik, jobbikos induló 6 százalékot, a kommunista pártelnök pedig 1,8 százalékot ért el.

A Fidesz gratulál és…

“Salgótarján, ahogy 2014-ben, most is szocialista polgármestert választott, Fekete Zsoltnak gratulálunk a győzelemhez. Elvárjuk tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként, vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a források eltűntetésében. Az új költségvetésben tisztázza, hogy miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését” – írja a vesztes jelölt pártja.

Magas volt a részvétel

A Nemzeti Választási Iroda, urnazárást követően nyilvánosságra hozott adatai szerint, a 30910 választópolgár közül 14209-en leadták voksukat, ami 45,97 százalékos részvételt mutat. A 2014-es önkormányzati választás 37,56 százalékos részvétel mellett zajlott Salgótarjánban.

A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett újra településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

Az időközi választáson négy jelölt indult: Fekete Zsolt (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

Lejáratás

A kampány nem volt botrányoktól mentes. Pénteken az atv.hu beszámolt arról, hogy a szocialista jelölt nevében ismeretlen tettes lejárató levelet küldött a salgótarjáni lakosoknak. Erről bővebben itt olvashat.

szerző:atv.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |