< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tízmilliót utaltatott ki magának Farkas Flórián két embere

| Mobile | RSS

Tízmilliót utaltatott ki magának Farkas Flórián két embere

2016. március 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Tízmilliót utaltatott ki magának Farkas Flórián két embere

Tízmilliós sikkasztással gyanúsítják az ORÖ képviselői a hivatal két dolgozóját és a szervezet megbízott hivatalvezetőjét és gazdasági vezetőjét, ezért büntetőfeljelentést kezdeményeznek ellenük.

A RomNet beszámolója szerint Farkas Flórián korábbi bizalmi embere, Bence Gáborné – aki Farkas Flórián elnöksége alatt az önkormányzat gazdasági vezetője volt –, azt követően, hogy Hegedüs István lemondott az elnöki posztjáról, és visszavették az önkormányzatba, első lépéseként 5 millió 900 ezer forintot utaltatott át magának „kártérítésként”. Az ORÖ másik alkalmazottja, Diós Krisztina pedig 3 millió 700 ezer forintot utaltatott át Csala Elvira megbízott hivatalvezetővel és a megbízott gazdasági vezető hozzájárulásával ugyanezen jogcímen.

A RomNet-nek a képviselők csütörtökön azt mondták: Balogh János megválasztása előtt egy nappal, 2015. február 25-én Bencze Gáborné arra utasította a megbízott hivatalvezetőt, Csala Elvirát, aki szintén Farkas Flórián bizalmi embere és közvetlen munkatársa volt, hogy utaljon át az önkormányzat számlájáról az ő számára 900 ezer forintot az elmaradt szabadságpénzeként, és emellett további 5 millió forintot kártérítésként. Diós Krisztina a hétszázezres szabadságmegváltása mellett 3 millió forintos „kártérítést” kért és kapott. A „kártérítési összeg” jogosságáról, vagy megítéléséről viszont sem bírósági döntés, sem ügyvédi megállapodás, a kifizetésről pedig sem közgyűlési hozzájárulás, vagy elnöki hozzájárulás nem volt.

Vajda László képviselő büntetőfeljelentést tett a rendőrségen csalás, sikkasztás és hivatali visszaélésének alapos gyanúja miatt Diós Krisztina ORÖ alkalmazott és Bencze Gáborné ORÖ alkalmazott, valamint Csala Elvira ideiglenes megbízott ORÖ hivatalvezető és Poldán Ferenc ORÖ gazdasági vezető ellen, míg bűnpártolás gyanújával Gáspár Szilvia ORÖ Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke és Balogh János ORÖ elnöke ellen.

A RomNet birtokába került hangfelvétel szerint Balogh János elnök csütörtökön a képviselőknek azt a tájékoztatást adta, hogy amint tudomására jutott ez a kifizetés, számon kérte milyen alapon kérték ezt a pénzt és utaltatták át maguknak az érintettek. „Elmondom, ahogy van, ezek a Csala Elvirát bezsarolták, hogy amennyiben nem írod alá és utalod át a pénzt, tudod jól mi ketten vagyunk itt a főnökök, megszüntetjük a munkaviszonyokat” – mondta az ORÖ elnöke a képviselőknek Csala Elvirától kapott tájékoztatása alapján, és a magyarázat szerint ennek a zsarolásnak és fenyegetésnek a hatására tette rá az utalásra a szignóját a hivatalvezető, és Poldán Ferenc gazdasági vezető. Balogh János közlése szerint már 2015. február 26-án, az Albertirsán tartott közgyűléskor, ahol őt elnökké választották, Bencéné és Diós Kriszta számlájáén volt az említett összeg.

Balogh János pénteken közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a kiutalt összeg részbeni visszafizetésére utasította az érintetteket, valamint arra, hogy azonnal szüntessék meg a két érintett személy munkaviszonyát, és közlése szerint feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon. A RomNet ezzel szemben úgy tudja, Bence Gáborné és Diós Krisztina már csütörtök reggel írásban benyújtották felmondásukat. Az ORÖ elnöke sem a hivatalvezető sem a gazdasági vezető ellen nem kezdeményezett fegyelmi eljárást, ők továbbra is az ORÖ-ben dolgoznak annak ellenére, hogy még csütörtökön ellenük is fegyelmi tárgyalást és feljelentést helyezett kilátásba azt hangoztatva, „elegünk lett a parasztlehúzásból, a bőrünk lenyúzásáról”.

Balogh János ezzel a kijelentésével arra utalt, hogy a Híd a munka világába projektben, amely elvileg a romák munkahelyteremtésének elősegítésére indítottak, egyetlen cigány származású embert sem alkalmaztak, és havi másfél millió, illetve félmilliós fizetésekkel Farkas Flórián bizalmi embereit alkalmazták. A mintegy másfél milliárd forint is a nem romákhoz került különböző megbízási díjakon keresztül.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |