< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jobbik: a Fidesz is profitált a letelepedési kötvények nyereségéből?

| Mobile | RSS

Jobbik: a Fidesz is profitált a letelepedési kötvények nyereségéből?

2016. március 20. | hozzászólás | Közélet

Pártok-Jobbik
Jobbik: a Fidesz is profitált a letelepedési kötvények nyereségéből?

A Jobbik fideszes képviselők támogatását is kéri annak a parlamenti vizsgálóbizottságnak a felállításához, amely szerintük tisztázhatná, hogy a letelepedési kötvények hasznából a kormánypártnak is származhatott-e anyagi előnye.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik az ellenzék segítségével összegyűjtötte a vizsgálóbizottság ajánlásához szükséges számú aláírást, a testület létrehozásához azonban az Országgyűlés többségi szavazata szükséges, ezért kérik kormánypárti politikusok támogatását is.
A jobbikos politikus sajtóhírekre hivatkozva úgy fogalmazott, hogy a letelepedési kötvényeket “korrupció lengi körül”, az ügy szálai pedig Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz vezetnek.
Kiemelte: egy vizsgálóbizottság kideríthetné, hogy megfelelő konstrukcióban hozták-e létre a letelepedési kötvényeket, megfelelő haszonra tett-e szert az állam, és miért nem a külképviseleteket bízták meg a feladattal. Staudt Gábor szerint az ügybe bevont offshore hátterű, illetve nem Magyarországon adózó cégek “horribilis” jutalékra tesznek szert, ami eddig összesen 100 milliárd forintos hasznot eredményezett.
Az ellenzéki képviselő azt mondta, nehezen tudja elképzelni, hogy ebből az összegből ne profitálna a Fidesz is, ezért szerinte a vizsgálóbizottságnak azt is vizsgálnia kellene, hogy a haszon egy része nem került-e a kormánypárthoz.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 162 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: